Deel dit artikel
-

Thuisbezorgd.nl verhoogt commissie voor restaurants

Thuisbezorgd.nl verhoogt de commissie voor restaurants. Vanaf 24 juli moeten horecaondernemers geen 13 maar 14 procent van de bruto omzet aan commissie aan de bezorgdienst. Ook in het buitenland verhoogt moederbedrijf Just Eat Takeaway de commissie.

Gijs Weterings, directeur Nederland bij Thuisbezorgd, schrijft in zijn mailbericht dat de beslissing noodzakelijk is vanwege de stijgende inflatie en hogere bedrijfskosten.

Het is de eerste commissieverhoging in vier jaar, en in diezelfde periode zou Thuisbezorgd de omzet per restaurant met gemiddeld 50 procent hebben verhoogd.

Maar de restaurants zijn niet te spreken over de verhoging. Onlangs heeft Thuisbezorgd de verwerkingskosten per order ook al verhoogd van 0,19 naar 0,21 euro.

Uber Eats en Deliveroo houden de commissie op 12 procent van de bruto omzet, maar hebben niet het marktaandeel van Thuisbezorgd.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan-peter

Dit doet Bol.com al jaren met zijn verkopers. Het wordt tijd dat consumenten zijn of haar horizon eens verbreden en niet naar die grote melkkoeien stappen uit gemak.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond