Deel dit artikel
-

Thuisbezorging boodschappen en bevoorrading winkels AH in centrum Rotterdam 100% elektrisch

Vanaf vandaag is de thuisbezorging van boodschappen en de bevoorrading van Albert Heijn-winkels in het centrum van Rotterdam 100% elektrisch. De steden Utrecht en Amsterdam volgen in de tweede helft van dit jaar.

In navolging van het centrum van Den Haag, waar sinds 2022 zowel de thuisbezorging van boodschappen als de bevoorrading van de winkels in het centrum 100% elektrisch is, volgt nu het centrum van Rotterdam.

Klanten die in het centrum van Rotterdam wonen krijgen hun boodschappen bezorgd via een elektrische bestelwagen en de Albert Heijn-winkels in het centrum worden volledig elektrisch bevoorraad. Eind 2024 worden alle klanten en winkels in Rotterdam emissievrij bezorgd. In de loop van dit jaar volgen ook het centrum van de steden Utrecht en Amsterdam.

De elektrische vrachtwagens die in de regio Rotterdam rijden, vertrekken vanuit het distributiecentrum in Pijnacker. Hier staat het grootste snellaadplein voor elektrische vrachtwagens in Nederland. Een groot deel van de stroom wordt opgewekt door de ruim 10.000 zonnepanelen die op het dak van het distributiecentrum liggen. Het snellaadplein is meer dan 2.000 m2, heeft 12 snellaadpalen waar met 350 kW per laadpaal geladen kan worden. De elektrische vrachtwagens hebben na een uur laden een actieradius van circa 200 km.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond