Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org lanceert Europees keurmerk webwinkels

Thuiswinkel.org brengt vandaag een Europees keurmerk uit voor webwinkels zodat zij ook op de buitenlandse markt juridische zekerheid kunnen bieden aan hun klanten daar.

Het keurmerk draagt de niet verrassende naam Shopping Secure en is qua opzet zelfs geschikt voor acceptatie door andere nationele thuiswinkelorganisaties. De certificering die bij Shopping Secure hoort, valt namelijk binnen de kaders en richtlijnen van koepelorganisatie Ecommerce Europe en toont aan dat de webwinkels voldoen aan Europese wet- en regelgeving.

Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org is voorzitter van Ecommerce Europe.

Shopping Secure richt zich in deze fase op Nederlandse webwinkels die in het buitenland actief zijn en een hogere mate van betrouwbaarheid willen uitstralen.

Om het Shopping Secure-keurmerk te mogen voeren, doorlopen online retailers een certificering die door ICTRecht wordt uitgevoerd op basis van de Europese wet- en regelgeving. Deze Europese juridisch toetsing is een aanvulling op de certificering die leden van Thuiswinkel.org doorlopen voor de Nederlandse markt en waarbij webwinkels ook worden gescand op beveiligingslekken en een financiële monitoring doorlopen. Op deze manier worden webwinkels zowel voor hun Nederlandse webshop als voor hun buitenlandse shops gecertificeerd. Ze mogen het bijbehorende logo op hun site voeren.

Mocht een consument een klacht hebben over de aankoop bij de Nederlandse winkel dan vind hij via een Engelstalige pagina informatie over dat kan worden opgelost met een bemiddelingstraject.

Er bestaat ook zoiets als het Ecommerce Europe Trustmark, maar dat is een gedragscode. Het Nederlandse Shopping Secure gaat verder, want heeft juridische basis.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond