Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org: Winkeliers, houd geen uitverkoop

Belangenorganisatie voor webwinkels Thuiswinkel.org roept zijn leden op om geen kortingsacties met uitverkoop te houden tot 1 juni.

Directeur Wijnand Jongen geeft een tweeledige verklaring voor die oproep. Uitverkopen kunnen leiden tot hogere druk op de logistieke keten en die is juist in deze periode al zwaar belast. Daarnaast probeert hij de boterham van ondernemers te beschermen. “We roepen (web)winkels en merkfabrikanten op om uitverkopen uit te stellen tot na 1 juni 2020. Zo kunnen we blijven garanderen dat mensen hun producten tegen een eerlijke prijs kunnen blijven ontvangen.”

De datum 1 juni lijkt gekozen omdat op tot moment de aanvullende maatregelen van de overheid tegen het coronavirus aflopen. Maar rond tot die periode wordt ook de bulk van de online aankopen voor de lente- en zomerperiode gedaan.

Thuiswinkel.org heeft geen mandaat richting leden die zich niet aan de oproep houden.

Karin Vink en Annemiek Buijs van moderetailer Femmes du Sud waren al een petitie getart om voor 1 juli geen uitverkoop te houden.

‘Geen sale voor 1/7, alsjeblieft niet! Dit is hard nodig om de zelfstandige retailers, die het winkellandschap kleur geven, te behouden. Deze (tijdelijke) maatregel moet er zo snel mogelijk komen,’ zo staat er te lezen.

Deze maatregel moet ervoor zorgen dat de zelfstandige ondernemers straks voldoende tijd hebben om hun collecties te kunnen verkopen. ‘Dan kunnen ze ook na dit seizoen blijven bestaan en het retail landschap kleur blijven geven.’

Foto: Steve Snodgrass (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Gregory

Als alle handelaars zich hier kunnen aan houden, dan zullen ze er allemaal baat bij hebben.
Goed initiatief!

https://winkelsvanbijons.be

Theo

Wijnand Jongen, stuur je ook even een oproep naar Amazon :-).
Kijken of ze naar je luisteren. Wat een onzin verhaal dit en niet haalbaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond