Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org: Europese regels voor e-commerce en eerlijke concurrentie vergen uitgebreide studie

Thuiswinkel.org wil nog niet inhoudelijk reageren op het omvangrijke pakket regels voor e-commerce en eerlijke concurrentie dat door de EU is gepresenteerd.

Deze week presenteerde de Europese Commissie plannen waarin zij de E-commerce Richtlijn uit 2000 herziet. De wetsvoorstellen worden van toepassing op alle digitale activiteiten die aan consumenten producten, diensten of content bieden.

Thuiswinkel.org vindt het in elk geval positief dat de E-commerce Richtlijn uit 2000 wordt herzien. In twintig jaar is de digitale wereld enorm veranderd.

Tegelijkertijd is het een ongekend groot en breed pakket aan regelgeving ‘dat we goed gaan bestuderen en met leden gaan bespreken om tot een zorgvuldige reactie te komen.’

Een goede zaak is dat de Europese Commissie inspeelt op ontwikkelingen als directe import vanuit vooral China en oneerlijke handelspraktijken van big techs wil identificeren en aanpakken. De organisatie verwacht in ieder geval een lang lobbyproces met nog verschillende aanpassingen aan de plannen. In dat proces werkt Thuiswinkel.org nauw samen met Ecommerce Europe.

Foto EU

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond