Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org: iDEAL-storingen worden minder

Het aantal storingen met betaalsysteem iDEAL zal minder worden. Dat verwacht Thuiswinkel.org. De beschikbaarheid van iDEAL is al verbeterd ten opzichte van vorig jaar. iDEAL heeft nu met name nog last van het feit dat de iDEAL-transacties en de internetbankierentransacties over dezelfde ICT-systemen lopen in het bankdomein. De grootbanken zijn nu bezig om de beide verkeersstromen uit elkaar te trekken. Ook wordt geïnvesteerd in uitbreiding van de capaciteit van systemen.

Hoewel de communicatie over de niet-beschikbaarheid van iDEAL naar webwinkels in recente jaren is verbeterd, worden webwinkels bij niet-beschikbaarheid nog altijd verrast. De consument krijgt de melding dat betalen (tijdelijk) niet kan, terwijl de webwinkel hiervan niet op de hoogte is. Een voortvarende communicatie van ongeplande niet-beschikbaarheid van deze consumentenbanken is cruciaal, stelt Thuiswinkel.org in een nieuw rapport, dat vanochtend in Houten wordt gepresenteerd.

Thuiswinkel verwacht ook dat de impact van DDoS-aanvallen op banken minder groot zal worden. Inmiddels hebben alle grootbanken een contract afgesloten met zogenoemde scrubbing service providers, die dit soort aanvallen beter weten te pareren.

Thuiswinkel.org vindt het ook belangrijk dat iDEAL volledig mobiel toegepast kan worden.  Met name door de sterke groei van m-commerce bestaat een steeds grotere behoefte aan een vereenvoudigd bestelproces. Dit moet ervoor zorgen dat wanneer een consument eenmalig inlogt zijn betaalvoorkeur, afleveradres en, indien nodig, zijn leeftijd bij de (web)winkel bekend is.

Thuiswinkel. org noemt in dit verband onder meer Amazon met het concept Login and pay. Klanten kunnen met hun Amazon-account betalen bij verschillende webwinkels. Amazon slaat de identiteits- en betalingsgegevens van klanten op, maar deelt ze niet met de aangesloten winkels.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Heb al een keer juist op telefoon besteld omdat daar iDeal veel makkelijker gaat (tot de ingesteld 250 euro per week o.i.d.)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond