Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org wil leden informeren over nieuwe regelgeving rond alcohol verkoop

Thuiswinkel.org wil, in samenwerking met de slijterijverenigingen, zijn leden informeren over de nieuwe regelgeving rond alcoholverkoop.

Webwinkels die alcohol verkopen zullen op grond van het nieuwe alcoholbesluit moeten garanderen dat de online of telefonisch bestelde alcoholhoudende drank altijd afgeleverd wordt bij een meerderjarige, op het door de geadresseerde aangegeven adres of bij een distributiepunt.

Het nieuwe alcoholbesluit is nog niet definitief, maar verwacht wordt dat een webwinkel ten minste vier onderdelen moeten vastleggen om van een geborgde werkwijze te kunnen spreken. De geborgde werkwijze beschrijft:

De geborgde werkwijze beschrijft:
hoe de leeftijdsgrens wordt bewaakt bij de overdracht van de alcoholhoudende drank tussen verschillende partijen in de keten van verzending tot en met aflevering;
op welke manier ervoor gezorgd wordt dat de alcoholhoudende drank alleen wordt bezorgd aan meerderjarigen en op het adres van de geadresseerde of bij een bedrijfsmatig ophaalpunt;
hoe de actuele geborgde werkwijze bekend en inzichtelijk is voor diegenen die betrokken zijn bij de verkoop van de alcoholhoudende drank;
op welke wijze de verkoper onderzoek uitvoert naar de kwaliteit en effectiviteit van de geborgde werkwijze.

Verder moet de verkoper ervoor zorgen dat de geborgde werkwijze op elk moment actueel en opvraagbaar is voor controle.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Is nogal een gedoe. Zeg maar toedels tegen online alcoholverkoop. Ik heb daar helemaal geen zin in als man met grijze haren. Bij een gewone winkel krijg ik alles zo mee, nooit legitimatie nodig.

En die lastige puber die stiekem alcohol wil shoppen schiet nu weer een zwerver aan. Ook makkelijker dan dit.

Martin

Ik vraag me af hoe dit past binnen de pivacyregels.
En indien dat geen belemmering vormt, waarom dan niet de PSP een rol geven. Immers, achter elke betaling hangt een bankrekening en daaraan weer een ID.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond