Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org sluit pact met onderwijs en bedrijfsleven voor E-Academy

Thuiswinkel.org zal vandaag tijdens haar jaarlijkse congres Shopping Today in Maarssen het sectoroverstijgende actieprogramma e-Academy lanceren.

De onverwacht forse groei van 18,4 procent van online bestedingen in de eerste helft van 2015, stelt de markt voor nieuwe uitdagingen, zegt Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org. Bedrijven ondervinden steeds meer problemen bij het vervullen van vele duizenden vacatures. Het bedrijfsleven heeft moeite om goed geschoold personeel te vinden. Hoger onderwijs sluit onvoldoende aan op de nieuwe digitale vereisten vanuit het werkveld. Daarnaast mist de e-business-sector een infrastructuur voor continue ontwikkeling van werkende professionals.

Al deze zorgen over de instroom van voldoende geschoold personeel in de sector waren aanleiding voor het opstarten van e-Academy. Deze opleiding stelt zich ten doel om e-business integraal onderdeel te maken van opleidingscurricula van het hoger onderwijs door deze opleidingen op basis van vereisten uit het bedrijfsleven te certificeren.

Naast de Technische faculteit van Hogeschool Windesheim zijn inmiddels ook e-business-opleidingen van de Hogescholen Saxion, Avans, TIO en de Hogeschool van Amsterdam gecertificeerd.

Verder is ook e-Academy Register geopend. Door het volgen van trainingen, opleidingen en congressen bij gecertificeerde aanbieders kunnen werknemers zogenoemde Permanente Educatie (PE-)punten verzamelen, en daarmee invulling geven aan Life Long Learning en toewerken naar door de e-sector erkende diploma’s. Inmiddels zijn de eerste opleidingen van aanbieders van bedrijfsopleidingen gecertificeerd, waaronder Adfo, Beeckestijn, Emerce, Lectric, UC Group en Twinkle.

‘Life Long Learning is toegankelijk voor iedereen in de e-sector, van online marketeers tot online inkopers, van data-analisten tot webshopbeheerders’, aldus Wijnand Jongen in een toelichting. ‘We verwachten dat in de komende jaren vele bedrijven in alle denkbare sectoren gekwalificeerd worden als Life Long Learning Company. Duizenden van hun medewerkers zullen zich blijvend ontwikkelen door het behalen van PE-punten.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond