Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org start Europese certificering webwinkels

Belangenorganisatie voor de e-commercesector Thuiswinkel.org begint de verstrekking van de eerste Shopping Secure-certificaten. Dat is het Europese zusje van Thuiswinkel Waarborg.

Shopping Secure richt op Nederlandse webwinkels die in het buitenland actief zijn en een hogere mate van betrouwbaarheid willen uitstralen. Consumenten die bij het buitenlandse filiaal shoppen, weten zich verzekerd dat hun lokale regels worden nageleefd door de Nederlandse verkoper.

Om het Shopping Secure-keurmerk te mogen voeren, doorlopen online retailers een certificering die door ICTRecht wordt uitgevoerd op basis van de Europese wet- en regelgeving. Deze Europese juridisch toetsing is een aanvulling op de certificering die leden van Thuiswinkel.org doorlopen voor de Nederlandse markt.

“De wetten en regels zijn overal in Europa anders. Kijk bijvoorbeeld naar de Duitse verpakkingswetgeving. Als je niet weet waar je je aan moet houden, kun je flinke boetes krijgen”, zegt directeur Marlene ten Ham van Thuiswinkel.org. “Via de certificering krijg je inzicht in de regels en welke stappen je nog moet zetten om wel te voldoen.”

Het idee voor Shopping Seucre werd eind december 2020 bekendgemaakt.

Foto: zoetnet (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond