Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org wil versterking postnetwerk

Thuiswinkel.org wil uitbreiding van het postnetwerk. Veel e-commerce partijen maken gebruik van postbezorgers voor de verzending van brieven en kaarten en ook veel pakjes gaan via het postnetwerk. De verwachting is dat dit met de groei van de e-commerce verder zal toenemen.

Op het ministerie van Economische Zaken kwamen overheid, postbedrijven en belanghebbenden een dezer dagen bij elkaar om de toekomst van het postnetwerk te bespreken. Wegens terugnemende postverzendingen worden de regels voor de postmarkt herzien.

Tijdens deze ‘postdialoog’ pleitte Thuiswinkel.org voor ten minste behoud van het huidige serviceniveau van het postnetwerk. Bij voorkeur zou het serviceniveau nog verder uitgebreid moeten worden, tot het niveau van het pakketnetwerk dat door consumenten zo wordt gewaardeerd.

Thuiswinkel.org ziet graag dat de Universele Post Dienst (UPD) uitgevoerd wordt door één partij. Daarbij is het wel van belang dat er goed toezicht gehouden wordt op de tarieven.

E-commerce partijen lopen op dit moment tegen problemen aan: Niet alle post in alle gebieden in Nederland wordt zeven dagen per week geleverd. PostNL levert op zondag en maandag niet. 24 uurs levering moet op alle leverdagen mogelijk zijn. Levering via het postnetwerk kan, in tegenstelling tot via het pakketnetwerk, nog niet altijd gegarandeerd de volgende dag.

Thuiswinkel.org ziet graag dat meer onderzoek gedaan wordt naar de scenario’s die in de toekomst ontstaan als gevolg van het dalende postvolume, zodat het duidelijk is welke dienstverlening webwinkels kunnen verwachten tegen welke prijs.

Staatsecretaris Mona Keijzer zal overifens op basis van de uitkomsten van de postdialoog een voorstel uitwerken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond