Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org ziet aanvragen Thuiswinkel Waarborg verdubbelen

Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webwinkels, zag het aantal aanvragen voor het keurmerk Thuiswinkel Waarborg sinds het uitbreken van het coronavirus meer dan verdubbelen.

Fysieke retailers die afgelopen maanden hun deuren (gedeeltelijk) moesten sluiten, zijn hun assortiment online gaan aanbieden. Dat blijkt onder meer uit het aantal aanvragen voor het keurmerk Thuiswinkel Waarborg.

Het keurmerk, dat een webwinkel alleen kan krijgen na het doorlopen van een certificering, staat voor veilig en betrouwbaar online kopen.

Naast startende webwinkels zijn het met name middelgrote webwinkels die het lidmaatschap aanvragen. Zij zouden met name op zoek zijn naar kennis om sneller te werken aan de digitale transformatie van hun bedrijven.

Thuiswinkel.org wijst alvast op cijfers van het CBS van 15 april. De organisatie verwacht dat het aantal webwinkels in Nederland in het tweede kwartaal van 2020 met bijna 3000 shops zal toenemen ten opzichte van het kwartaal ervoor. Daarmee komt het totaal aantal webwinkels uit op 51.600 webwinkels. Het gros van de webwinkels verkoopt fashion (12.575) of non-foodartikelen (10.980).

Foto Ashim D’Silva/Unsplash.

Deel dit bericht

2 Reacties

Maikel - MCdartshop.nl

Natuurlijk heel vervelend voor de bedrijven die nu tijdelijk hun duren (deels) moeten sluiten. maar gelukkig levert dit wel weer mooie innovatie op op het gebied van online winkelen.

Hopelijk hebben deze winkels er op lange duur ook nog profijt van wanneer we alles weer “normaal” kunnen noemen. Of zal hun aandacht dan weer 100% terug gaan naar de fysieke winkel.

Gravity

Is het ook echt aangetoond dat een dergelijk keurmerk de conversie verhoogt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond