Deel dit artikel
-

Ticketmaster na hackincident meteen voor de rechter gesleept

Ticketmaster LLC heeft nalatig gehandeld door niet duidelijk identificeerbare informatie van consumenten te beschermen. Dat is het verwijt van een aantal gedupeerden die meteen in de VS een gezamenlijke rechtszaak zijn begonnen.

Moederbedrijf Live Nation heeft inmiddels bevestigd dat zijn ticketingdochter Ticketmaster is gehacked. Vermoedelijk liggen de gegevens van 560 miljoen Ticketmaster-klanten op straat, waaronder vermoedelijk ook die van Nederlandse klanten.

Het is onduidelijk waarom het bedrijf meer dan een week nodig had om de inbreuk openbaar te maken. De gestolen database werd volgens het bedrijf gehost op Snowflake, een in Boston gevestigd cloudopslag- en analysebedrijf.

De inbreuk was volgens eisers van de rechtszaak (Eisers Cynthia Ryan en Rosalia Garcia  uit Californië) ‘een direct gevolg van het niet implementeren van adequate en redelijke cyberbeveiligingsprocedures en -protocollen’.

De eisers willen dat TicketMaster verplicht wordt om bekend te maken welke gegevens bij de inbreuk zijn blootgesteld. Ze eisen ook schadevergoeding.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond