Deel dit artikel
-

Ticketscript koopt Britse mobiele ticketing-speler

Het Nederlandse Ticketscript heeft Trinity Mobile overgenomen. Hiermee krijgt Ticketscript een groter deel van de Britse markt in handen en beschikking over het mobiele ticketing-systeem van het overgenomen bedrijf.

Ticketscript biedt een gratis online dienst waarmee evenementorganisatoren op hun eigen site de ticketverkoop in handen kunnen houden. Ticketscript krijgt een fee per verkocht kaartje. Platformen die een samenwerking zijn aangegaan met het bedrijf zijn onder meer Free Record Shop, Van Leest, Radio 538, djguide.nl en festivalinfo.nl.

Over de overnameprijs worden geen uitspraken gedaan, al laat CEO Frans Jonker nog weten dat het om een miljoenendeal gaat.

"Het is belangrijk dat we hiermee een marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk hebben. En we bezitten nu een eigen mobiel ticketing-systeem waarmee de consument tickets via de telefoon kan kopen en ontvangen, aldus Jonker.

Jonker merkt dat de tijd voor mobile ticketing daar is. "In het Verenigd Koninkrijk bieden de meeste klanten al mobiele ticketing. In Nederland is er ook interesse bij onze klanten, vooral onder dance events en festivals."

Daarnaast kan er ook mobiele data worden verzameld. "Bijvoorbeeld telefoonnummers. En dat is weer interessant voor marketingdoeleinden." Jonker vervolgt: "Als men toestemming geeft, kan je bijvoorbeeld via de mobiel de volgende keer melden dat de mobiele voorverkoop start."

Ticketscript bedient met het Nederlandse kantoor naast de Nederlands klanten, de markt in België en een Duits kantoor bedient het de markt in Duitsland en Oostenrijk.

Bron foto: mondaysblue (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jelmer Voogel

"Sanoma stapte onlangs nog in de online ticketmarkt." Dat onlangs is alweer een tijdje geleden -> http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2066505 juli 2007

werner

way to go! gefeliciteerd mannen. Erg gaaf!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond