Deel dit artikel
-

Ticketscript met mobiele kassa

Technologiebedrijf Ticketscript ontwikkelt een terminal waarmee organisatoren van evementen aan de deur tickets kunnen verkopen via internet.

“De mobiele box office-oplossing is gereed tegen het einde van het eerste kwartaal. Op tijd voor het nieuwe festivalseizoen”, licht marketeer Robert Knibbe toe.

Ticketscript ontwikkelt een systeem waarmee zijn klanten een tabletcomputer kunnen inzetten als volwaardige kaartjeskassa. Met software van het Amsterdamse bedrijf wordt de boeking aan de deur gemaakt en de betaling verloopt via een het nieuwe betaalsysteem dat Adyen deze week introduceerde.

“Een groot deel van de evenementen verkoopt gewoon nog tickets aan de deur. En in deze economisch mindere tijd zijn lang niet alle evenementen uitverkocht. Ons systeem maakt het verschil dat de organisator klant- en contactinformatie van de koper nu kan opslaan voor latere marketingdoeleinden.”

Ticketscript is actief in heel Europa en heeft buitenlandse kantoren in België, Duitsland, Engeland en Spanje.

Foto: antonkudris (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Jeremy Timessen

Het enige voordeel is dus het opslaan van Klantgegevens? Privacy is ook niets meer waard tegenwoordig.. Omdat ik naar een festival ga hoeven ze toch niet gelijk alles van me te weten?

jeroen

kijk dit is nog eens een mooie innovatieve stap voorwaarts !

Teun

Dit is niet bepaald innovatief.. Een hoop grote en zelfs kleine ticketing partijen hebben al lange tijd een oplossing waarmee de kassaverkoop op locatie geïntegreerd is met de online verkoop.

Laura

@jeremy, jij kiest welke gegevens je wil afgeven aan de deur van het evenement. De keuze is aan jou om bijvoorbeeld je e-mailadres te geven die je ook geeft als je online een kaartje koopt en zo op de hoogte te blijven van volgende evenementen van dezelfde event organisator.

@Teun, ticketscript is in Nederland de eerste self-service ticketingpartij die deze optie gaat aanbieden voor organisatoren. Het zal wachtrijen bij de deur van het evenement aanzienlijk verminderen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond