Deel dit artikel
-

Ticketscript: ‘Snellere Europese groei met Eventbrite’

Directeur Frans Jonker van Ticketscript wordt bij Eventbrite baas Europa. “Deze hele deal is gericht op schaalvergroting en groeiversnelling. We gaan verder expanderen in Europa.”

Dat zegt Jonker een vraaggesprek met Emerce. Vanochtend werd bekend dat hij zijn bedrijf vorige week verkocht aan Eventbrite. Hoeveel geld daarmee is gemoeid, houdt hij voor zich. “Zelf realiseerden we vorig jaar voor 200 miljoen euro aan ticketsales. Eventbrite deed bijna 400 miljoen in Europa.”

Concreet verandert er op korte termijn weinig. Klanten van Ticketscript blijven werken met dezelfde systemen en dezelfde mensen aan de andere kant van de lijn. Het grote werk vindt in deze fase achter de schermen plaats. Teams van Ticketscript en Eventbrite worden samengevoegd om met meer mensen meer werk te verrichten. “Met de beste technologie van de wereld.”

Eventbrite claimt dat het met zijn tickettechnologie de nummer drie van de wereld is, na Ticketmaster en Eventim.

Jonker: “Wij brengen vooral Europese expertise in en kennis van de muziekmarkt. Zij hebben een enorm sterk product. Daarmee zijn we een hele sterke speler. De mogelijkheden die dat biedt, zijn de belangrijkste drijfveren achter de verkoop. Qua DNA vertonen de organisaties grote overeenkomsten.”

“De timing is ook goed. We zijn allebei tien jaar oud. Toen wij op de markt begonnen was selfserviceticketing een ontwrichtende technologie op de eventmarkt. Het is tijd voor de volgende fase.”

Over het voortbestaan van de naam en de technologie van Ticketscript is nog geen beslissing genomen. Het ligt voor de hand van die op enig moment, en dat zal vermoedelijk niet bijster lang duren, kunnen die worden uitgefaseerd.

Foto: Ines Hegedus-Garcia (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond