Deel dit artikel
-

Ticketswap ontslaat dertig procent personeel

De online ruilmarkt voor digitale toegangskaartjes Ticketswap ontslaat dertig procent van zijn personeel. Met name de afdelingen markteting en klantenservice worden geraakt door de kostenbesparende maatregel.

Directeur Hans Ober ziet zich genoodzaakt tot de ontslagen, omdat er amper nog concerten en festivals worden georganiseerd vanwege het coronavirus. Er is momenteel geen praktisch van een ruilsite als Ticketswap. Dat was afgelopen jaar wel anders.

Ober investeerde begin 2020 juist fors in het opschalen van het personeelsbestand met het oog op het komende festivalseizoen en internationale expansie. “De personeelsreductie is significant, maar het brengt het bedrijf terug naar de omvang van begin 2019.”

Het bedrijf ging in februari 2013 van start. De afgelopen zeven jaar heeft TicketSwap nagenoeg alle winst geïnvesteerd in de onderneming en de onderneming is nog steeds volledig in handen van de oprichters. De onderneming gebruikt de NOW-regeling, heeft leningen aangevraagd en onderzoekt andersoortige financierings- en investeringsmogelijkheden terwijl zij zich aanpast aan de huidige situatie.

Foto: Dilated Time (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Reinier - City Estate

Onlangs op 7DTV ook een interview met Ober hierover verschenen, zie:

https://www.7dtv.nl/aflevering/1223/hans-ober-ceo-co-founder-ticketswap-afscheid-nemen-van-collega-s-die-zich-keihard-inzetten-voor-de-zaak-is-naar

Hopelijk blijft het bij deze 30% en gaan ze niet kopje onder..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond