Deel dit artikel
-

Tie en Ricardo drukken resultaat Newconomy

In het derde kwartaal boekte Newconomy een nettoverlies van 3,1 miljoen euro. Het investeringsbedrijf moest de participaties in Tie, veilingsite Ricardo en een derde bedrijf negatief herwaarderen.

In het derde kwartaal boekte Newconomy een nettoverlies van 3,1 miljoen euro. Dat is opgebouwd uit een operationeel verlies van 4,3 miljoen euro, herwaarderingen van participaties (0,9 miljoen euro negatief), opbrengsten uit exits (1,9 miljoen euro) en overige opbrengsten (0,2 miljoen euro).

Het belang in Ilse Media Groep werd 2,2 miljoen euro meer waard volgens Newconomy. Deze positieve herwaardering vloeit voort uit de ondertekening van de definitieve overeenkomst voor de bundeling van de internetactiviteiten van VNU Tijdschriften en ilse media groep waarbij afspraken zijn gemaakt over een toekomstige exit. De herwaardering van het belang in ilse media groep heeft plaatsgevonden op basis van de contante waarde van de toekomstige exit. Het belang van Newconomy in Ilse is verwaterd van 8,5% naar 6%.

Het totaal van de participaties dook in de negatieve cijfers door bijstellingen bij drie partnerbedrijven, waaronder Tie en Ricardo. Wie de derde partij is, is onbekend. Deze afwaardering kwam op 3,1 miljoen euro, waardoor het totale resultaat komt op 0,9 miljoen euro negatief. De afwaardering van de beursgenoteerde bedrijven Tie en Ricardo vond plaats op basis van hun lage koersen in het afgelopen kwartaal.

Newconomy's omzet van 0,7 miljoen euro werd in het derde kwartaal geheel gerealiseerd door de geconsolideerde bedrijven Wish en Macropolis. Per saldo bedroeg het operationeel verlies voor deze bedrijven gezamenlijk 1,6 miljoen euro.

Newconomy legt op haar site uit hoe ze tot herwaarderingen komt. Op de site is ook een overzicht van alle op- en afwaarderingen te vinden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas Derksen

Ik moet zeggen dat ik de herwaarderingen van Newconomy steeds beter begrijp. Ik vind ze eigenlijk ook wel erg reëel en voorzichtig. Ik snap dan ook al die negatieve berichten in de pers niet zo. Ik denk dat we een bedrijf als Newconomy gewoon wat beter moeten leren kennen alvorens te oordelen!

Joep Egmond

Newconomy heeft duidelijk gekozen voor de nieuwe economie, hetgeen uit hun bedrijfsnaam blijkt. Dat de E ontbreekt zal wel een reden hebben.Ik hoop een goede reden,niet omdat ze het nog niet zeker wisten en eigenlijk nog niet weten, want ook een incubator moet duidelijk kiezen en kan niet zoals alle start-up's, konstant achter het sentiment van de markt aan hollen.Een incubator moet mede richting geven aan de markt en niet haar goede produkten continue afwaarderen.Dit wekt teveel twijfel in de markt en maakt het creatieve e-valueren tot een klucht.Zo krijgen de aanhangers van de oude economie toch nog gelijk.Laten we met z'n allen eens de term "MIDDEN ECONOMIE" gaan gebruiken zoiets als middleconomy.com als incubator, dan krijgen we misschien weer wat balans in deze DOTBOM-periode. Joep Egmond 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond