Deel dit artikel
-

Tien miljoen euro voor veilinghuis Catawiki.nl

Catawiki.nl uit Assen trekt tien miljoen euro aan van investeerders voor Europese uitbreiding. De hoofdinvesteerder is venture capitalist Accel Partners, dat hiermee zijn eerste Nederlandse investering doet.

Naast Accel Partners doet Project A Ventures mee in deze zogeheten series B-ronde mee. Project A Ventures is het investeringsbedrijf van Otto, dat na Amazon ‘s werelds grootste e-commerceomzet heeft. Ook media-ondernemer Willem Sijthoff en Arthur Kosten, de voormalig marketingbaas van Booking.com, investeren mee.

Catawiki is wereldwijd uniek in het feit dat het een online veilinghuis exploiteert waar dagelijks specialistische veilingen worden gehouden. Aan het hoofd van iedere veiling staat een echte veilingmeester, iemand met serieuze kennis van zaken over de materie die ter veiling wordt aangeboden. Dat is direct ook het lastige punt wat schaalbaarheid van het bedrijf betreft, het vinden en managen van dat netwerk van mensen.

Naast de veiling is Catawiki bekend als een site waar verzamelaars hun catalogi kunnen uploaden en losse items zeer detailistisch op Wiki-wijze kunnen beschrijven.

Deze week werden bijvoorbeeld de eerste editie van Kuifje stripboeken, Rembrandt etsen, fossielen van dinosauriërs en een Jaguar E-type sportauto geveild. Alle wekelijkse veilingen op Catawiki starten op vrijdagmiddag en hebben een startprijs van een euro.

Het bedrijf is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en wil het nieuw verworven kapitaal gebruiken om elders in Europa te groeien. Daarna lijkt René Schoenmakers, die het bedrijf met Marco Jansen begon, zelfs buiten-Europese activiteiten te overwegen. Schoenmakers: “We hebben nu tegen de zeventig vacatures en gaan veel investeren in marketing. Natuurlijk zoeken we ook veilingmeesters en breiden we de klantenservice uit om meerdere talen te ondersteunen.”

De eerste investering in Catawiki kwam vier jaar geleden van Peak Capital en de Drentse Participatie Maatschappij (CPM), een dochter van de NOM. Zij investeerden toen rond de miljoen euro.

Accel Partners (portfolio) is bekend als groei-investeerder achter bedrijven als Facebook, Spotify, Etsy, Groupon, Dropbox, Dropcam en bijvoorbeeld Rovio.

Foto: Peter (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Rijschool Zoetermeer

Ben benieuwd hoe groot het veilingshuis gaat worden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond