Deel dit artikel
-

Tien miljoen gebruikers voor Foursquare in twee jaar

Het locatiegebaseerde netwerk Foursquare heeft sinds de oprichting twee jaar geleden tien miljoen gebruikers aan zich gebonden. Eind januari dit jaar stond de teller nog op 6 miljoen gebruikers.

Over het aantal actieve gebruikers wil Foursquare niks kwijt. Wel verwacht de startup dat later deze week de grens van 750 miljoen check-ins wordt doorbroken. Er zijn gemiddeld 3 miljoen check-ins per dag.

Foursquare-oprichter Dennis Crowley liet in januari nog weten dat de Foursquare-gebruiker gemiddeld drie keer per dag incheckt. Toentertijd zou 40 procent van de check-ins buiten de Verenigde Staten plaatsvinden.

Tegenwoordig zijn er bijna 500.000 merken en bedrijven actief op Foursquare. Wat actief inhoudt, dat wordt er niet bij verteld. Meer dan 10.000 ontwikkelaars zouden de API van het locatiegebaseerde netwerk gebruiken.

In een overzicht is te zien dat er 50 procent vrouwelijke gebruikers zijn en evenzoveel mannelijke gebruikers. De helft van de gebruikers komt overigens uit de Verenigde Staten. Er is 358 miljoen keer ergens ingecheckt buiten de landgrenzen van de Verenigde Staten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond