Deel dit artikel
-

Tien miljoen voor ‘WhatsApp voor de zorg’ Siilo

De Nederlandse maker van messengersoftware Siilo, bedoeld voor de medische en zorgmarkt, haalt 9,5 miljoen euro venture capital op.

De lead investor in deze ronde is Heal Capital, van Duitse zorgverzekeraars, en ook Philips stapt in via zijn Health Technology-fonds. Het Zweedse fonds EQT, dat al een belang had, doet mee.

Siilo zag het aantal inschrijvingen op zijn dienst sinds maart met 738 procent toenemen. Het bedrijf claimt dat het rond de 250.000 gebruikers heeft, onder meer in het ErasmusMC, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, Charité in Berlijn en de Engelse East Lancashire Hospitals. Zij versturen rond de twintig miljoen berichten per maand.

De medisch gerichte app is mede gebouwd met technische en marktinzichten van de ooit internationaal bekende chatapp eBuddy.

Joost Bruggeman, mede-oprichter en CEO van Siilo zegt in een persbericht: “Wij geloven dat er een enorme kans is voor de gezondheidszorg om als een gezamenlijk netwerk te opereren. We zijn begonnen met het verbinden van professionals die individuele patiënten behandelen, maar tijdens de acute fase van de pandemie hebben we ook een cruciale rol kunnen spelen in het verbinden van verschillende niveaus van de gezondheidszorg om snellere besluitvorming en het delen van informatie mogelijk te maken. Met Siilo zijn eerstelijns hulpverleners, volksgezondheidsbeambten en iedereen daartussenin in staat om samen de geneeskunde te beoefenen.”

“We zijn nog maar net begonnen met het blootleggen van de verschillende manieren waarop technologie samenwerking kan vergemakkelijken en nieuwe workflows de gezondheidszorg kan vereenvoudigen.”

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Even jullie site vertalen guys. Buurtzorg staat zo klunzig in een Engels verhaal. Nu lijkt het net een weekend projectje van een stagiair tekstschrijver.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond