Deel dit artikel
-

Tien procent Uitzending Gemist via mobieltjes

Het mobiele gebruik van Uitzending Gemist is afgelopen jaar verzesvoudigd. Op dit moment wordt tien procent van de video’s aangeroepen via mobiele telefoons en tablet computers.

In 2010 werd 180 miljoen streams opgevraagd via de archieven van Uitzending Gemist van de Publieke Omroep. Het overgrote merendeel van de 18 miljoen mobiele streams vond zijn oorsprong op Apple-apparaten: 17 miljoen stream starts. Eén miljoen streams kwamen via de mobiele website.

Het aantal bekeken video’s zou in een jaar zijn gegroeid met 19 procent:

“Uitzendinggemist.nl werd in 2010 maandelijks gemiddeld door 2,8 miljoen unieke bezoekers bezocht. Daarmee is het aantal maandelijkse bezoekers van Uitzending Gemist met 36% gestegen ten opzichte van 2009.”

De iPhone-applicatie van Uitzending Gemist werd in totaal 570.000 keer gedownload. Radio-applicaties werden 430.000 keer geïnstalleerd op Apple-telefoons. “De meest gedownloade applicaties zijn die voor 3FM (171.000) en Radio 1 (146.000). Wat bij de radio-applicaties opvalt is dat ze vooral veel tijdens grote evenementen worden gedownload”, aldus de Publieke Omroep in een toelichting.

De omroepen bereiden zich voor op de overgang naar een nieuwe versie van de website van Uitzending Gemist. De publieke testversie staat hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond