Deel dit artikel
-

Tien spelers krijgen kansspelvergunning, maar weten dat nog niet

De Kansspelautoriteit (Ksa) verleent 10 vergunningen waarmee per 1 oktober 2021 via internet in Nederland kansspelen mogen worden aangeboden. Dat heeft René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa, vandaag gezegd op het congres Gaming in Holland in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

De tien gelukkigen weten pas morgen of hun vergunning is geaccepteerd. Pas nadat alle partijen hun beoordeling hebben gelezen worden alle namen bekend gemaakt.

Eerder dit jaar maakte de Ksa bekend dat er 29 aanvragen werden ingediend. Een deel is dus afgewezen. Andere vergunningen moeten nog nader beoordeeld worden. Er worden hoge eisen gesteld aan een vergunning, onder meer op het gebied van verslavingspreventie en consumentenbescherming, en de Ksa toetst streng.

De bestuursvoorzitter van de Ksa zei ook dat hij verwacht dat er op korte termijn meer vergunninghouders bij gaan komen, omdat er een groep bedrijven nog een aanvraag gaat indienen. Jansen verwacht dat er rond juli 2022 een compleet beeld is van hoe de online kansspelmarkt in Nederland eruit gaat zien.

Hoewel sommige partijen technisch al helemaal klaar zijn, zullen op 1 oktober nog niet meteen diensten kunnen worden aangeboden. De tien vergunninghouders zullen mogelijk later deze week hun eigen plannen toelichten.

De goksector komt vandaag in Amsterdam bijeen om te praten over de uitdagingen van de nu geopende markt.

De organisatie van Gaming in Holland start volgend jaar een eerste Gaming in Holland Expo, waar met name Nederlandse aanbieders van innovatieve producten en diensten zich aan een groter zakelijk publiek kunnen presenteren.

De allereerste Gaming in Holland Expo staat gepland voor april 2022, tegelijkertijd met de jaarlijkse Gaming in Holland Conference. Op dit evenement zullen naar verwachting zo’n 50 exposanten, bestaand uit een mix van gevestigde leveranciers en nieuwe initiatieven, aanwezig zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond