Deel dit artikel
-

Tieners: ‘Mobieltjes zijn ons tot last’

Meer dan de helft van de Amerikaanse tieners vindt dat ze zelf te veel bezig zijn met hun telefoon. Een grote deel van hen probeert zijn gedrag ook te veranderen en wat minder schermtijd.

Ze proberen vooral hun gebruik van socialmedia en spelletjes te verminderen, zo laat een nieuw onderzoek van Pew Internet zien.

Niet veel anders dan Nederlandse jongeren van tussen de dertien en zeventien jaar hebben jeugdige Amerikanen hun telefoon constant binnen handbereik. 44 procent zegt vaak berichtjes te checken zodra ze wakker zijn. Bij volwassenen is dat 26 procent.

Iets meer dan een derde van de volwassenen zegt ook dat ze te veel tijd doorbrengen op hun telefoon. Dat maakt gesprekken tussen ouder en kind over overmatig telefoongebruik lastig, omdat volwassen net zo schuldig zijn aan het wangedrag.

Opvallend is, dat meisjes vaker negatieve emoties ondervinden als ze geen telefoon bij zich hebben dan jongens.

Bedrijven als Apple, Facebook en Google hebben afgelopen maanden hulpmiddelen geïntroduceerd waarmee hun gebruikers inzicht krijgen in hun internet- en appgebruik. Dat soort informatie kan een impuls zijn tot gedragsverandering en matiger internetgebruik.

Foto: Ian D. Keating (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond