Deel dit artikel
-

‘Tientallen gedupeerden door Trademark Office’

Advocaat Jeroen Thiele van advocatenkantoor Berntsen Mulder staat inmiddels meer dan 70 gedupeerde ondernemers bij die zich misleid voelen door het Groningse bedrijf Trademark Office. Dat bleek zaterdag in VARA Kassa.

Het bedrijf belt kleine ondernemers die een ‘.nl’ geregistreerde website hebben. Aan de telefoon laat een callcenter medewerker weten dat zij namens het hostingbedrijf bellen en dat er een aanvraag is binnengekomen door een derde partij, die de ‘.com’ extensie van de domeinnaam zou willen registreren.

Ze benoemen daarbij een zogenaamd ‘eerste registratierecht’, wat in zou houden dat de ondernemer, omdat hij of zij de .nl extensie van de domeinnaam in bezit heeft, ook het recht zou hebben om als eerste te beslissen over de .com versie. Daar klopt niet veel van. Een domeinnaam die vrij is kan door iedereen worden gekocht, niemand heeft daar een eerste recht op.

Marnie van Duijnhoven, woordvoerder van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), bevestigt dat er niet zoiets als een eerste registratierecht bestaat, en ook dat domeinnamen niet tijdelijk vastgehouden kunnen worden zoals Trademark Office beweert.

Er zijn al uitspraken geweest waarbij de rechter de werkwijze van Trademark Office als bedrog heeft bestempeld.

Trademark Office zegt dat nimmer wordt aangegeven dat er een derde persoon is. In een opvallende wollige reactie klaagt het bedrijf (pdf) over ‘ongefundeerde aantijgingen in het leven geroepen door Berntsen Mulder advocaten met als enig logisch denkbaar doel om zo veel mogelijk cliënten te werven en zo over de rug van Trademark Office B.V. geld te verdienen.’

Deel dit bericht

30 Reacties

Vin

Wij zijn een maand of 2 ook door Trademark gebeld en er werd wel degelijk aangegeven dat er een derde persoon is die het domein wilt kopen. Vervolgens moest er dan voor 17.00 worden beslist, want anders zou de concurrent ermee aan de haal gaan. Wij zijn daar niet ingetrapt. Oplichters zijn het!

J.zijlstra - Visrestaurant De tjotter

Wij zijn op dezelfde manier onder druk gezet en hebben bijna € 400,00 betaald, grote oplichters. Wie weet het bezoek adres

D.J.

Dit zijn echte oplichters. Ze laten trollen fake recensies schrijven als zogenaamd tevreden klanten. Het zogenaamde hoofd debiteuren, een zekere Halewijn (als het zijn echte naam is) kraamt de grootst mogelijke onzin uit in de vorm van juridische kromzinnen en het statement dat Trademark Office op internet heeft gezet staat vol onwaarheden (en taalfouten).
Alles wat in het prgramma Kassa (en eerdere tv programma’s) over deze club wordt verteld is waar. Het is echt een grote oplichtersbende die erop speculeren dat ondernemers moe worden van de constante stroom intimiderende dreigmails en maar betalen of een schikking treffen.
Wie de eigenaar, een zekere Oudekerk, op tv heeft gezien weet genoeg. Wat een domme onsympathieke nitwit.
Laten we hopen dat ze het zo ver doordrijven dat ze steafrechtelijk worden aangepakt.

Vin

Trademark heeft ook een vestiging adres in Heerhugowaard. Google voor de grap maar eens Celsiusstraat 32. Ik vermoed dat hier alleen een postbus zit verstopt tussen de garages in

Gradus

Ook ik ben benaderd met een prachtig verhaal zoals ook in het artikel vermeld. Ze bellen sowieso met nummer onbekend wat bij mij meteen al achterdochtig maakt. Omdat ik er misschien iets meer van weet dan de gemiddelde Nederlander ben ik er niet ingetrapt, maar het verhaal wat ze ophangen is heel geraffineerd en ik kan mij voorstellen dat mensen daar zo onzeker van worden en dat ze dan toch maar ja zeggen. Je moet 10 jaar vooruit betalen. Dat kost € 297,50. Ook weer met een heel lulverhaal waarom dat is. Terwijl ik zelf een domeinnaam voor € 6,50 per jaar vastleg bij mijn vaste hostingpartner. Trademark Office beweert dat de domeinnaam bij hen in quarantaine staat en of ik voor de middag wil terugbellen, want anders krijgt die andere, onbekende, partij ‘m. Maar je legt ondanks dat zelf zo vast heb ik inmiddels uitgeprobeerd (was mij die € 6,50 wel waard). Als je hen belt dan krijg je nooit degene die je sprak aan de lijn, zodat de collega alles kan ontkennen. Heel geraffineerd. Niet intrappen, zijn regelrechte oplichters! Pas op voor Stijn de Jong (ik denk een fakenaam), want hij weet het allemaal prachtig te vertellen. Voor nog meer laatste ontwikkelingen:https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/trademark/klachten/rechter%3A-truc-domeinnaam-cowboys-trademark-office-is-bedrog/details?complaintId=14c16bf2-af69-4f67-abef-6866b1e720bd

Wouter

Personen achter deze toko zijn Jonathan Frank Oudekerk en Boy Remo Hoogeveen die op Facebook relatief lastig te vinden zijn. Het callcenter dat deze 2 boefjes hanteren heet Bok-bright. Kwinkenplein 10 A te Groningen. Ook zit in t de grote constructie met bvtjes en holdingen het incassobureau Norrad Incasso wat u op uw dak krijgt als u rechtvaardig weigert te betalen. Ik heb een heel document met de constructies en opmerkelijke Facebookpost van deze heren waaruit blijkt dat t toch wel echt boefjes zijn.

VSD

Na alle inmiddels verloren zaken zijn ze in alle komende procedures kansloos. Dus niets betalen! Ook geen schikkingen.
Onder iedere e-mail bieden de kneuzen een schikking aan. Niet op ingaan.

De enige zaak die een gedupeerde verloor kwam doordat de gedupeerde het verkeerde verweer voerde. Dat kan je nu niet meer gebeuren met alle gratis adviezen op internet om deze klootzakjes aan te pakken.

Let op: er is gebleken dat de losers ook zogenaamd dagvaarden en vervolgens de zaak helemaal niet bij de rechtbank aanmelden. Dus voor je moeite doet met verweer, neem contact op met de rechtbank om te checken

BB

Ik zou zeggen: allemaal naar Groningen om deze 2 domme eikels aan te pakken !

Danny

Ik heb de statement gelezen die Trademark Office heeft vrijgegeven en ik moest toch wel lachen bij de volgende alinea:

—- Quote
Derde partij
Trademark Office B.V. heeft nimmer aangegeven dat er een derde partij is die een domeinnaam heeft geregistreerd. Wanneer een domeinnaam geregistreerd is, dan kan deze niet ineens door iemand anders worden geregistreerd. Trademark Office B.V. geeft aan klanten te kennen dat de domeinnaam met een bepaalde extensie vrij registreerbaar is en dat deze zomaar door een derde geregistreerd zou kunnen worden. In de klachten wordt deze gang van zaken echter volledig verdraaid.
—- Einde quote

Ik ben werkzaam bij meerdere partijen en heb ook meerdere malen Trademark Office aan de telefoon gehad. Er wordt wel degelijk gezegd dat een derde partij de domeinnaam in kwestie wilt registreren. Op de vraag: “Welke partij is dat dan?” komt dan ook het antwoord: “Wegens privacy redenen kunnen wij deze niet geven.”

Je ziet het ook aan de reactie van de eigenaren, ze kunnen makkelijk geld verdienen en hier schamen ze zich zeker niet voor, ook al gaat het over de rug van hardwerkende ondernemers.

Bas - Jurist

Dit zijn hele zielige crimineeltjes. Adres moet achterhaald kunnen worden. Wie gaat mee verhaal halen?

Niels

kwinkenplein 10a groningen

Ik ben erbij…

Wouter

Trademark Office BV (Domeinnaam fraudeurs)
Adres: Celsiusstraat 32
Postcode: 1704 RW
Plaats: Heerhugowaard
KVK-nummer: 70359075
Handelsnamen: profit maximizers, knowledge networks, jazzuqi, socialhammer, argus europe, norrad europe, ipm services, dns europe, the trademark office
Bestuurders: B.R. Hoogeveen Holding B.V. en Argus Holding B.V.

Agressieve Incassobureau voor (fraude) betalingen aan Trademark Office B.V.
Norrad Incasso B.V.
Adres: Kwinkenplein 10a
Postcode: 9712 GZ
Plaats: Groningen
KVK-nummer: 70353646
Bestuurders: B.R. Hoogeveen Holding B.V. en Argus Holding B.V.

B.R. Hoogeveen Holding B.V
Adres: Damsterdiep 263 30
Postcode: 9713 ED
Plaats: Groningen
KVK-nummer: 70346100

Bestuurder: Boy Remo Hoogeveen
Faebook profiel www facebook com waaromkijkjenaarmijnlinkhallo

Argus Holding B.V.
Adres: Nieuwe Sint Jansstraat 2
Postcode: 9711 VJ
Plaats: Groningen
KVK-nummer: 70346070

Bestuurder: Jonathan Frank Oudekerk
Facebook profiel: /www facebook com jona.jonathan.7509

Ook samen eigenaar van Callcenter, Bok-bright.
Adres: Kwinkenplein 10 A
Postcode: 9712 GZ
Plaats: Groningen
KVK-nummer: 62806505

Frits

Ik blijf ook gebeld worden door de firma. Ze belden de eerste keer op een erg drukke dag en in de haast heb ik gezegd dat of ze het op de mail konden zetten. Toen moest ik voor 17:00 toch echt teruggebeld worden door ze. Anders was het verloren zaak.

Echter: ik word nog steeds continue gebeld. Neem ze bewust niet op en de voicemail wordt geregeld ingesproken. Of ik even terug kan bellen “om het dossier te sluiten”.

Ik neem aan dat ze op een gegeven moment wel stoppen met bellen…

jan

laten we dan gaan???

Speur

Jan 2019 De heren gaan nog steeds verder met hun frauduleuze methodes. Justitie stop deze mannen nu eens .. als men op zijn FB pagina De AL CAPONE look presenteerd …..

Henk

Het pand aan de Nieuwe Sint Jansstraat te Groningen is een huurwoning. De persoon/huurder die hierboven staat woont hier niet meer. Hij heeft elders een andere woning gehuurd.

Charlotte Kloos

Januari 2019 ben ik ook opgelicht door deze criminelen. Ik ben bezig met een dossier naar het openbaar ministerie aangezien zij de enige zijn die de tent kunnen sluiten. Mochten meerdere gedupeerde hun verhaal willen toevoegen aan het dossier dan hoor ik het graag.

Bram de Graaff

Ik wil graag van alle aanhangers die hier iets tegen willen doen een mail ontvangen op het mailadres; Bramdegraaff5@gmail.com

Ikzelf heb volledige insider informatie omdat ik een korte tijd de administratie heb verzorgd en veel dingen van de back-end heb gehoord en gezien.

O.a. is er veel fraude naast de trademark office B.V. gebeuren.
Verder is er een nieuwe B.V. nu; Trademark Office Holland.

Ik krijg nog voor 7000 euro aan loon, wat ik wss toch niet terugzie.
Kortgeding procedure aangespannen in ieder geval.

Dus allen graag een mailtje sturen naar bovenstaand adres.

pietje bell

Domeinnamen zijn gewoon vrij te kopen door jan en alleman zolang deze vrij zijn; wat je ermee doet is een tweede en kan eventueel wel strafbaar of onrechtmatig zijn.

Ol

Een aantal jaar geleden zijn we ingegaan op hun voorstel voor ons .eu domein. Na tekenen contract kregen we toch vraagtekens en hebben we gesommeerd het contract te ontbinden. Overigens hebben ze de beloofde dienst wel geleverd. Ons verkeer naar .eu werd netjes duurgestuurd. Dat voor €300 voor een aantal jaar. Bedragen zijn dusdanig laag dat ze er vanuit gaan dat de meeste bedrijven gewoon betalen en hun verlies nemen.

Alle facturen en aanmaningen hebben wij doorgezet naar onze juridische afdeling en we hebben geantwoord dat we het contract wilden ontbinden. Hier verder nooit reactie op gehad en na verloop van tijd was de doorstuurservice weg en het domein weer beschikbaar.

Niet betalen dus!!!

Ondanks bovenstaande blijven ze ons bellen. Vanmorgen weer met een verhaal over dat er iets is misgegaan bij het registreren van het .info domein. Nu ze het niet meer over “derde persoon” mogen hebben is dit blijkbaar de nieuwe strategie.

Eerder al heb ik de beller opgezocht op LinkedIn. De niet veel voorkomende naam hoorde op LinkedIn bij een hele andere baan, dus ik vermoed dat ze ook met valse namen bellen. Als ze bellen, vraag dan voor de gein eens om de gegevens en dat je ze terug wilt bellen.

Zoals alle voorgaande keren heb ik de beller vanmorgen vriendelijk uitgescholden en opgehangen. Ze blijven gewoon bellen…

Wat dus doen is bij een registrar het domein voor een x aantal jaar registreren en voorzien van een doorstuurservice. Dat kost hun dan een aantal tientjes. Dan hebben ze circa €200 verdient voor een half uurtje “werken” (bellen, contract heen en weer, registeren domein). Kruimelwerk dus wat alleen rendeert als je het op grote schaal doet.

Ol

Ze claimen het domein overigens pas als je aangeeft dat je echt interesse hebt.

Als ze bellen kun je dus ook direct naar een willekeurige registrar (bijvoorbeeld https://www.transip.nl/bestel-domein/check/) gaan en op de knop registreer drukken naast je .com domein. Kost je 9 euro, is 2 minuten werk en dan heb je een jaar de tijd om na te denken of je dat domein inderdaad wil hebben. Of niet…

M.R.

Ben benaderd door een zekere Peter, van Firma de Jong uit Heerhugowaard.
Van beroep ben ik schilder, en kreeg zo een goed aanbod dat ik met hun in zee wil gaan maar zit al een week op opdrachten te wachten en zijn slecht bereikbaar. Ik vertrouw het niet? Iemand die hier ervaring mee heeft.

Susanne vd Veen - Zorgvilla Kakelbont

Goedemorgen,

Ook ik ben vorig jaar door hun gebeld. Voor de domeinnaam voor 10 Jaar. Met dezelfde smoes dat er een ander bedrijf was die deze domeinnaam wilde claimen. Ik ging telefonisch accoort met een opname 🙈.

Dus mijn vraag is! Kan ik hier nu nog onderuit of zit ik er nu voor nog 9 jaar aan vast?

De factuur is niet mega groot 62,15. Maar het gevoel van oplichting vind ik vreselijk!

Groetjes Susanne vd Veen

Robin

Vandaag gebeld door deze oplichters en wederom gaan zij door met de praktijken die in de inleiding worden vermeld.
Dit keer niet met .com vermelding maar met .org.
Hij tracht je bang te maken dat er iemand belangstelling voor jouw website benaming.
En het gevolg is dat je van de Google zoekresultaten wordt weggedrukt tenzij je een .org domeinregistratie neemt.

Toen ik hem een aantal vragen over zijn bedrijf stelde, omdat ik nattigheid voelde, flikkerde hij de telefoon er op.

Aart

Ook wij zijn op de eerder beschreven manier benaderd en zijn mondeling akkoord gegaan. Bedrag inderdaad 297,50 euro, excl. BTW. Ik heb nu per mail geaegd hier bij nader inzien toch geen gebruik van te willen maken, maar ben nu wel benieuwd naar wat er verder gaat gebeuren. Ook mijn vraag is of we hier nu toch aan vast zitten of dat onze opzegging voldoende is. Wij hebben nog niets betaald en net een eerste herinnering ontvangen (factuur 2 september en vandaag afgezegd).

Pots Didier - Hotel du Soleil

Ik vermoed dat ze nu in België gaan beginnen met hun praktijken. Ik ben niet gebeld geweest. Ik kreeg gewoon een factuur voor registratie domeinnaam. Ik zit al jaren bij een andere firma hiervoor. Ik heb geen contact gehad met iemand van die firma, maar kreeg deze week wel een factuur voor de registratie van mijn domeinnaam. Bende oplichters, heb de factuur geprotesteerd en klacht ingediend bij de politie voor poging tot oplichting.

Iemand

Nu ook onder de naam https://trademark-benelux.nl/

Jansen

Ze hebben nu een webshop met GPS trackers:

https://gpsvolger.nl

Van dezelfde organisatie. De mail wordt beantwoord door ene Debora Strijker, maar je krijgt je bestelling natuurlijk nooit. Heb meerdere mails gestuurd en wekenlang gewacht, maar vrees dat ik nog heel lang kan wachten en kan fluiten naar mijn geld. Ik ga aangifte doen.

J.

De website http://www.pukcodecentrale.nl staat ook op dit adres geregistreerd. Je koopt een handleiding hoe je bij je provider je pukcode kan opvragen….

Marjon Cootjans van Stiphout

Ik tref nu jullie blog aan in mijn zoektocht om deze criminelen te achterhalen.

Zij houden zich nu bezig met de verkoop van GPS trackers die na betaling niet worden geleverd! Onbegrijpelijk dat tot op de dag van vandaag dit gewoon allemaal kan doorgaan. Ze hebben echt de schijt aan alles..

Ook ik ben een gedupeerde en vraag me af hoe groot de groep is die ze hiermee al hebben bedonderd en nog steeds besodemieteren. Het gaat hier om een bedrag van 39,95 .. te weinig om als koper je druk over te maken en zeker om dat ze niet te traceren zijn. Ik kan me hier niet bij neerleggen dus hopelijk krijg ik bijval via dee of gene op ze nu eindelijk eens op te laten pakken..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond