Deel dit artikel
-

‘Tientallen miljoenen extra in nieuw fonds Rocket’

Voor het nieuwe eigen investeringsfonds van Rocket Internet wordt aan een tweede financieringsronde gewerkt. Dat zou nog eens een driecijferig miljoenenbedrag extra kunnen opleveren.

Wirtschaftswoche meldt het financiële nieuws uit de hoek van Rocket Internet en beroept zich daarbij op een bron met directe betrokkenheid.

Begin dit jaar opende de Duitse digitale bedrijvenbouwer met institutionele beleggers een nieuw fonds, Rocket Internet Capital Partners Fund, waarmee het 420 miljoen kan beleggen in zijn eigen bestaande en nieuwe initiatieven. Door zelf een fonds op te richten, kan sneller worden gewerkt bij het investeren in startups. Minder belanghebbenden die het proces kunnen vertragen.

Hoeveel Rocketbaas Oliver Samwer in de tweede financieringsronde wil ophalen, is niet bekend. Evenmin is duidelijk hoeveel hij zelf inbrengt en hoeveel hij verhoudingsgewijs van derden verlangt.

De koers van het aandeel Rocket Internet zweeft net iets boven het laagste punt dat het ooit, in februari, bereikte. De bedrijvengroep verdient geld door met winst aandelen te verkopen van de bedrijven die het zelf oprichtte of in investeerde. Er wordt doorgaans verkocht aan andere investeringspartijen of aan het grote publiek, via de beurs. Afgelopen maanden heeft Rocket Internet echter moeten afzien van beursgangen en andere verkopen. De onderneming heeft juist een aantal desinvesteringen en financiële heroriëntaties doorgevoerd.

Strategisch co-investeerder Kinnevik uit Zweden publiceerde gisteren zijn jaarverslag 2015. Daaruit werd duidelijk dat de gezamenlijke investeringen met Rocket Internet afgelopen jaar geen hogere boekwaarde kregen toegedicht (PDF). Een enkeling, zoals Westwing en Wimdu, werden afgewaardeerd.

Foto: Thos Balanthyne (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond