Deel dit artikel
-

Tientallen Nederlandse organisaties naar #SxSW18

Zeker vijftig bedrijven en organisaties uit Nederland reizen komende dagen af naar Austin in Texas om daar de Nederlandse delegatie New Dutch Wave vorm te geven.

Onder hen bevinden zich Appical, Bartimeus, De Stroopclub, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Startup Amsterdam en Startup Rotterdam en start-ups als The Cirqle en The Endeavour Group.

SxSW Interactive (programma) is van 9 tot en met 13 maart. Het festival combineert film, muziek en al enkele jaren ook digitale media. Voor de tweede keer is de Nederlandse handelsdelegatie New Dutch Wave daar aanwezig. Nederland wil zich als innovatief profileren met thema’s als Smart & Liveable Cities, Start-ups, Festivals & Innovation en Music & Tech.

In de stad Austin is ook een apart zogeheten New Dutch Wave House ingericht (programma) op de hoek van 6th Street en Sabine. Die centraal gelegen locatie is een ontmoetingscentrum maar ook een internationaal podium voor binnen- en buitenlandse belangstellenden.

Op zondag 11 maart gaat als eerste de New Dutch Wave stand op de Trade Show open voor bezoekers. Daar staan de bovengenoemde partijen. Een dag later wordt het New Dutch Wave huis in het centrum van Austin geopend. Er wordt gestart met de New Dutch Wave start-up competition, powered by innogy. Ook staat de rest van het middagprogramma in het teken van Start-ups. Special Envoy van StartupDelta, Constantijn van Oranje, leidt een panel over het inzetten van blockchainoplossingen om grote maatschappelijke problemen op te lossen.

De middag gaat over in de (besloten) officiële opening van het New Dutch Wave huis door Constantijn van Oranje, de Nederlandse Ambassadeur in de Verenigde Staten, Henne Schuwer en de Burgermeester van Austin, Steve Adler. Sponsors zijn Dell EMC, Nalta, CM en Emerce.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond