Deel dit artikel
-

Tijdelijk gratis verzendingen bij Amazon (Amerika)

Amazon trekt de logistieke registers open voor de feestmaanden aan het einde van het jaar. Bezorgingen worden tijdelijk gratis voor alle klanten in Amerika en Prime-klanten krijgen in die periode gratis samedaydeliveries waar mogelijk.

De aankondiging die Amazon zojuist deed is tactiek om ervoor te zorgen dat de Amerikaanse shopper maar niet naar andere winkels gaat voor zijn aankopen van Black Friday, Cyber Monday en de kerstperiode. Maar daarnaast is het ook een verkapte introductie van bezorg- en mediadienst Amazon Prime.

Voor honderden miljoenen items hoeven klanten, vermoedelijk tot het einde van het jaar, geen bezorgkosten te betalen. En de shoppers die dag al hadden via hun Prime-abonnement gaan van gratis bezorging binnen twee dagen naar bezorging op de dag zelf wanneer mogelijk. En anders de dag na bestelling.

Tijdens de actieperiode mogen Prime-klanten ook kostenloos bestellingen van supermarktketen Whole Foods thuis laten bezorgen. Dat kan zo snel gaan als binnen een uur.

Het subsidiëren van verzendingen is al een behoorlijke financiële kostenpost voor Amazon. Afgelopen kwartaal kostte dat 6,6 miljard dollar (+22%) op een omzet van 29 miljard dollar. Daar vallen vermoedelijk ook de investeringen onder in het eigen backhaulnetwerk Amazon Air dat met vliegtuigen werkt. Onlangs opende het een hub op Miami International Airport voor zijn vliegtuigen. Dat zijn er nu rond de veertig maar volgens geruchten wil de e-commercegigant er nog honderd bij kopen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Robert

Correctie: Dit betreft ALLEEN de Verenigde Staten van Amerika!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond