Deel dit artikel
-

Tikkie heeft 1 miljoen gebruikers

Terugbetaalapp Tikkie heeft meer dan 1 miljoen unieke gebruikers. De app is ruim een jaar geleden, in juni 2016, geïntroduceerd door ABN AMRO. In mei 2017 brak de app door de grens van een half miljoen gebruikers.

Tikkie wordt door klanten van alle leeftijden gebruikt en is volgens ABN vooral populair onder 20-35 jarigen. De belangrijkste gebruiksmomenten zijn eten en drinken, cadeautjes kopen en uitjes. De laatste tijd wordt Tikkie ook steeds meer gebruikt voor dagelijkse zaken zoals boodschappen.

Dit jaar zijn tot nu toe per week gemiddeld zo’n 150.000 Tikkies verstuurd. Het gemiddelde bedrag dat wordt teruggevraagd is 27,50 Euro.

Nadat Tikkie in 2016 aan consumenten is aangeboden, is in februari 2017 de eerste zakelijke samenwerking gestart met Transavia. Klanten van Transavia kunnen extra services als een stoel reservering of een extra koffer, met Tikkie betalen. In juli 2017 volgde de Rijksuniversiteit Groningen door Tikkie te gebruiken om studenten hun collegegeld mee te laten betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond