Deel dit artikel
-

TikTok bereikt 5,7 miljoen Nederlandse gebruikers

Ondanks verhalen over Chinese spionage telt TikTok inmiddels 5,7 miljoen Nederlandse gebruikers per maand. Ter vergelijking: in heel Europa bevinden zich 134 miljoen actieve gebruikers. Dat maakte het platform vandaag zelf bekend.

De populairste video’s en trends op TikTok laten volgens het platform  zien wat er speelt in de Nederlandse gemeenschap. Zo ging de Nederlandse artiest Joost Klein eerder dit jaar viral met zijn hit ‘Friesenjung’ en scoorde een nummer 1 hit in Duitsland. Ook ging zangeres Zoë Tauran hem voor, met haar eerste plaat ‘Solo’. Inmiddels heeft Zoë twee gouden platen en een platina record.

Ook was TikTok de afgelopen twee jaar de officiële partner van Museumnacht Amsterdam. Verschillende Nederlandse creators postten video’s over het evenement.

Veel mensen waren bang dat jongeren te vaak op social media zitten en daardoor minder lezen. De #BoekTok-trend (249,9 miljoen kijkmomenten) bracht daar verandering in. Boekenfans deelden massaal video’s van hun favoriete leesvoer, inspireerden daarmee andere jongeren op het platform tot het lezen van boeken en zelfs oude vertrouwde boekenwinkels profiteerde van de trend.

Het platform geeft ook een gezicht aan mensen met een beperking. Zo werd #blindfluencer (91,1 miljoen views) trending door de Nederlandse Tjarda Struik, de burgemeester van Leiderdorp die vrijwel blind is. Tjarda ging viral met haar filmpjes over hoe het is om bijna blind door het leven te gaan.

Kleine bedrijven zijn een belangrijk onderdeel van de TikTok-cgemeenschap. Ondernemers delen dagelijks unieke verhalen, promoten hun producten en diensten en geven een inkijkje achter de schermen bij de groei van hun bedrijf. Niet alleen om zakelijke doelstellingen te behalen, maar ook om andere mkb’ers (in de dop) te inspireren. Zo lanceerde TikTok in 2022 de feature ‘Volg Mij’, een multichannel programma speciaal voor mkb’ers die hun verhalen willen delen, hun community op het platform willen opbouwen en zakelijke doelstellingen willen behalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond