Deel dit artikel
-

TikTok gaat zich via rechter verweren tegen gedwongen verkoop in de VS

TikTok gaat zich via de rechter verzetten tegen de gedwongen verkoop, die het Amerikaanse Congres en de Senaat heeft afgedwongen. ‘Wees gerust – we gaan nergens heen,’ verklaarde CEO Shou Zi Chew in een video die werd geplaatst vlak nadat Biden het wetsvoorstel had ondertekend.

Moederbedrijf ByteDance heeft 270 dagen dagen om de Amerikaanse activa van TikTok over te dragen, anders wordt de app in de VS verboden. De deadline is 19 januari 2025.

‘We willen geen verbod’, zegt woordvoerster Karine Jean-Pierre van het Witte Huis ‘Dit gaat over het eigendom van de Volksrepubliek China.’

In een verklaring die ook aan de Nederlandse pers werd verstuurd somt TikTok op wat er allemaal niet juist is aan het verbod.

Zo is TikTok naar eigen zeggen geen Chinese organisatie, en legt ze geen rekenschap af aan de Chinese overheid. ByteDance is voor 60 procent eigendom van met name Amerikaanse, investeerders; 20 procent eigendom van de oprichters, en de overige 20 procent van werknemers.

‘TikTok is niet verboden in China. We hebben de keuze gemaakt, zoals veel andere globale techbedrijven, om daar niet actief te zijn vanwege lokale wet- en regelgeving. Content op TikTok wordt gedreven door onze gebruikers, niet door ons, en ook niet door overheden. Beschuldigingen dat we een Chinees propagandakanaal zouden zijn, zijn volslagen onbewezen.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond