Deel dit artikel
-

TikTok groeit in Nederland tot 3,5 miljoen gebruikers

Het aantal gebruikers van TikTok in Nederland is sinds begin dit jaar met een miljoen gestegen tot 3,5 miljoen. De uitbraak van het coronavirus heeft niet enkel hier, maar internationaal gezorgd voor een fikse sprong vooruit voor het Chinese bedrijf qua gebruik.

Cijfers van de reclametak van TikTok, gezien door deze uitgave, geven het beeld van een app die om de haverklap aan gaat. Qua tijdbesteding kan TikTok in de Benelux echter nog niet concurreren met televisie, maar in mei lag het gemiddelde gebruik per dag op 60 minuten. In Vlaanderen in dat 62 minuten.

Paulo Lopes Escudeiro, Director Brand Strategy (TikTok) bij Creator Network International, lichtte gisteren bij Cross Media Café nog wat nadere cijfers toe: het aantal maandelijkse impressies in Nederland bedraagt 12,3 miljard tegen 8,7 miljard in België. Maar daar zijn dan ook minder gebruikers: 2,2 miljoen.

Opvallend is dat TikTok allang niet meer alleen voor de allerjongsten is. De grens lag steeds rond 18 jaar.  “Ik spreek ook al mensen van 35 die TikTok gebruiken,” zegt Paulo Lopes Escudeiro. Hij verklaart dat doordat veel Nederlandse influencers die bijvoorbeeld op Instagram actief zijn ook op TikTok hun kunsten vertonen.

De onderhoudende app heeft overigens 65 procent vrouwelijke gebruikers.

Justin Campbell van creatief bureau AGCS uit Amsterdam doet al veel werk voor TikTok-klanten, maar nu met name voor Amerikaanse universiteiten. Daar heeft het Chinese al wel een selfservicesysteem in bedrijf. In Europa nog niet. Voor Europese adverteerders lijkt het nog net te vroeg om het nieuwe medium enthousiast op te pakken. “Je ziet wel veel vraag naar ‘in feed video'”, producties van negen tot vijftien seconden.

TikTok, onderdeel van het Chinese bedrijf Bytedance, wil zich duidelijker op de internationale markt gaan presenteren. Dat idee leeft sinds vorig jaar wat actiever, maar wordt serieus met de aanstelling van een nieuwe CEO. Gisteren werd bekend dat de Amerikaan Kevin Mayer de CEO van TikTok wordt en COO van diens moederbedrijf. Mayer stond tot dat moment aan het roer van het nieuwe streamingplatform Disney Plus.

Foto: Garry Knight (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

tiktok

Tiktok verhoogt zijn gebruikers met de dag de meest gedownloade app die nu in de Play Store staat. Het is weer een record voor TikTok in Nederland

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond