Deel dit artikel
-

TikTok kopieert BeReal; iedere dag een foto of video

Na Instagram heeft ook TikTok de sociale app BeReal schaamteloos gekopieerd. BeReal nodigt gebruikers uit om elke dag op een willekeurig tijdstip een foto te maken en die te delen. Dat kan dus nu ook in TikTok, onder de noemer TikTok Now.

Snapchat en Instagram hebben al camerafuncties gelanceerd waarmee je tegelijkertijd een selfie als een normale foto kunt maken.

Instagram moet zijn BeReal-kloon nog uitrollen, maar TikTok is de eerste app die het concept gewoon overneemt. In sommige regio’s zal TikTok Now als een zelfstandig app te downloaden zijn.

‘TikTok Now nodigt jou en je vrienden uit om vast te leggen wat je op dat moment doet met behulp van de camera aan de voor- en achterkant van je apparaat’, zegt TikTok. ‘Je krijgt dagelijks de vraag om een video van 10 seconden of een statische foto vast te leggen.’

De functie is in eerste instantie beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers, compleet met privacyfuncties. Als iemand jonger dan 16 jaar, wordt zijn of haar account standaard ingesteld op privé. Bovendien moeten gebruikers 18 zijn om hun BeReals TikTok Now-berichten op de zogenoemde Explore Feed te delen. Voor gebruikers van 13 tot 15 jaar kunnen alleen je vrienden volgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond