Deel dit artikel
-

TikTok meer dan 100 miljoen Europese gebruikers

TikTok is onlangs in Europa over de grens van de honderd miljoen actieve gebruikers gegaan.

Rich Waterworth, de baas voor de regio, meldt dat in een blogbericht.

Hij meldt eveneens dat een aanzienlijk deel van zijn financieringsfonds voor (semi-)professionele TikTok-makers al is toegezegd. Veertig procent van de 250 miljoen die de Chinezen komen drie jaar verspreiden onder makers hebben reeds een bestemming gevonden.

Met dit zogeheten Creator Fund wil moederbedrijf Bytedance de beste en meeste aansprekende makers dichter naar de app toe trekken. Een stabiel aanbod van goede content moet voor meer kijkers en nieuwe makers zorgen. In de slipstream daarvan zullen adverteerders ook wel volgen. Die kijken eerst waar de consument zit om daar vervolgens zijn marketingprocessen op af te stemmen,.

In Europa heeft TikTok zestienhonderd medewerkers, waarvan dertienhonderd in het VK en Ierland. Het bedrijf wil in elk EU-land aanwezig zijn met een lokaal kantoor om de reclamemarkt te kunnen bedienen.

Juridisch gezien zit het Europese hoofdkantoor in Ierland, waardoor het toezicht op privacy in handen is van de Ierse waakhond. Die heeft naar Facebook tot op heden niet zijn tanden durven laten zien.

In Nederland heeft TikTok ruim 4,5 miljoen gebruikers.

Foto: Solen-feyissa (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond