Deel dit artikel
-

Ook TikTok ontkomt niet aan ontslagen

TikTok is het volgende technologiebedrijf dat mensen op straat zet. Volgens NPR, die het nieuws bekendmaakte, schrapt TikTok ongeveer 60 banen, voornamelijk in verkoop en advertentieverkoop.

Ondanks controverse in het Congres over het Chinese moederbedrijf, blijft TikTok – met een hoofdkantoor in Los Angeles en Singapore – de nummer één app in de categorie entertainment in de iOS App Store en nummer vijf van alle gratis apps. Instagram en Snapchat kunnen daaraan niet tippen.

Maar volgens marktvorser SensorTower vertraagt de groei. In 2022 groeide het aantal maandelijkse actieve gebruikers van TikTok met gemiddeld 12 procent op jaarbasis per kwartaal; in 2023 daalde dat tot 3 procent. Hoewel TikTok zegt dat de ontslagen slechts een gevolg zijn van reorganisatie, worden problemen vermoed met de TikTok Shop, dat officieel in de VS in september werd gelanceerd. TikTok-gebruikers klagen dat contentmakers te commercieel worden.

Gisteren kondigde ook veilinghuis eBay ontslagen aan. Het gaat om zeker 1000 banen, ongeveer 9 procent van het personeelsbestand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond