Deel dit artikel
-

TikTok schuift naar e-commerce

‘Welke producten heb ik bekeken?’ of ‘Welke gekocht?’ Die vragen lijken binnenkort simpel te beantwoorden met een nieuwe knop die op TikTok profielpagina’s wordt geïntroduceerd. Succes is ondanks de apps populariteit niet gegarandeerd.

Althans, daar heeft het de schijn van. Een TikTok-gebruiker signaleert dat er een nieuwe knop aan de achterkant van zijn persoonlijke profielpagina zit. Deze functie toont alle voor e-commerce relevante opties:

TikTok laat zich niet uit over zijn intenties in dit domein, maar op de Chinese thuismarkt is e-commerce al lang een vast onderdeel van de entertainmentapp. Er is geen reden voor moederbedrijf Bytedance om op andere markten een aandeel te krijgen op de miljardenmarkt die e-commerce is. Social commerce heeft in het westen overigens nog geen vaste, bewezen vorm gevonden.

De proeven die TikTok in Engeland met social commerce deed, waren voor de makers een teleurstelling. Hun inspanningen, met live videostreams, leverden hen te weinig op. TikTok gaf amper support. De app-maker laat daarom de live-component los in Europa en Amerika.

Nu is het voor Bytedance het moment om het ijzer te smeden, want zijn TikTok is ongekend populair. Jongeren stappen af van Meta’s apps en vinden in TikTok, maar ook YouTube, aansprekende alternatieven.

Bytedance is in private handen.

Foto: Georgie Pauwels (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Paulo Lopes - Luminous Lopes

Misschien goed om duidelijk te vermelden dat die E – commerce knop alleen voor UK is? In NL is dit nog niet beschikbaar. Nu wordt de indruk gewekt dat die knop er voor iedereen al is. Social Commerce op TikTok heb ik wel hoge verwachtingen van het is alleen dat ze het vanuit China volledig moeten gaan supporten. Ben in contact met een paar succesvolle Chinese Social Commerce bedrijven en die staan al in de startblokken !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond