Deel dit artikel
-

Ook TikTok spant rechtszaak aan tegen Montana

Zoals verwacht heeft ook TikTok een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse staat Montana vanwege het verbod van het medium per 1 januari 2024.

‘We verzetten ons tegen Montana’s ongrondwettelijke TikTok-verbod om ons bedrijf en de honderdduizenden gebruikers van de app in de staat te beschermen,’ zo laat het van oorsprong Chinese bedrijf weten.

Hoewel Montana gebruikers niet zal aanspreken, mogen de appwinkels van Google en Apple de app straks niet meer aanbieden.

Er bestaat angst dat de Chinese autoriteiten de app zouden kunnen gebruiken om informatie van gebruikers te verzamelen of om gebruikers te beïnvloeden. TikTok zegt dat dit maar speculaties zijn.

Vijf contentmakers van TikTok hebben eveneens een rechtszaak aangespannen.

Foto Chris Duan (Pexels)

Deel dit bericht

1 Reactie

Stef Bouwhuis

Stel dat deze app niet meer bij de app stores wordt aangeboden, dan gaat hij zonder controle underground. De originele doelgroep zal de app rechtstreeks ophalen op websites waar de inhoud nooit gecontroleerd zal worden. Is zo’n blokkade dan een oplossing of een verslechtering.

Verder is het relatief simpel om de meerderheid in een Amerikaans bedrijf te kopen en via dat bedrijf een clone op de markt te zetten. En dat steeds weer. De gebruikers volgen. Is dat de oplossing?

Of moet de software verplicht gescand kunnen worden door een toezichthouder.

Spionage is niet bewezen, maar wordt aangenomen omdat China niet democratisch is (naar Westerse normen) en steeds meer als vijand van de vrije wereld wordt neergezet. Elke Chinees moet aan elke eis van hun Staat voldoen. In de VS speelt dat toch ook? Verplichte achterdeurtjes.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond