Deel dit artikel
-

Ook verbod TikTok van de baan

Na WeChat mag ook TikTok van een Amerikaanse rechter voorlopig gewoon worden gedownload, wederom een tegenvaller voor de regering Trump die zondag als uiterste deadline had gesteld voor het moederbedrijf ByteDance om de Noord-Amerikaanse activiteiten af te stoten.

Ondanks een intentieverklaring met Oracle en warenhuis Walmart zijn de partijen er nog niet uit. Daarnaast moet ByteDance nog toestemming krijgen van China, dat zijn exportregeling heeft aangescherpt.

De soap rond TikTok is daarmee nog niet ten einde. Het gaat namelijk om een voorlopige blokkade van het verbod tot 12 november, na de verkiezingen. Het lijkt er dus op dat de rechter de partijen extra tijd wil geven zonder dat schade aan TikTok wordt berokkend.

In het geval van WeChat ging het om een fundamentele kwestie: Door het verbod zou een belangrijk communicatiemiddel worden verboden voor een grote groep Chinees-Amerikanen. Een verbod zou in strijd zijn met het Eerste amendement van de Grondwet van de Verenigde Staten.

De toelichting op het besluit wordt maandag gepubliceerd.

Overigens heeft een andere rechter in Pennsylvania een eis van TikTok concentmakers om de app in de lucht te houden afgewezen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond