Deel dit artikel
-

TikTok voert strijd tegen haat en pesterijen op

TikTok heeft wereldwijd 81 miljoen video’s verwijderd tussen april en juni wegens schending van de servicevoorwaarden. Het gaat om minder dan 1 procent van alle geüploade video’s op TikTok, zo maakt het platform bekend.

Van deze video’s werd 93 procent binnen 24 uur na uploaden gevonden en verwijderd, en werd 94,1 procent verwijderd voordat een gebruiker ze rapporteerde. 87,5 procent werd nul keer bekeken.

Het platform ligt al enige tijd onder vuur. De Consumentenbond en TBYP eisen bijvoorbeeld dat TikTok stopt met illegaal verzamelde persoonsgegevens verwijdert en een schadevergoeding betaalt.

Het platform gebruikt kinderen ‘schaamteloos als billboards’ en het verzuimt video’s af te schermen die ongeschikt zijn voor deze jonge doelgroep.

Het Chinese bedrijf zegt er in elk geval alles aan te doen om haatzaaiend gedrag, pesten en intimidatie op het platform tegen te gaan. Zo werd 73,3 procent van de video’s waarin pesten en intimidatie voorkwamen verwijderd voordat ze werden gerapporteerd.

De vooruitgang is volgens TikTok toe te schrijven aan ‘continue verbeteringen aan ons systeem dat proactief haatsymbolen, woorden en andere signalen filtert die vervolgens worden beoordeeld door onze veiligheidsteams’.

Naast het verwijderen van content, biedt TikTok gebruikers tools en hulpbronnen om hun ervaring te personaliseren. Zo zijn er ‘effectieve manieren’ om opmerkingen op content te filteren, meerdere opmerkingen tegelijk te verwijderen of rapporteren en meerdere accounts tegelijk te blokkeren.

TikTok heeft ook functies toegevoegd om mensen aan te sporen na te denken over de impact van hun woorden voordat ze een onvriendelijke opmerking of opmerking in strijd met onze richtlijnen plaatsen. Het effect van deze functies is volgens het platform al meetbaar; bijna 4 op de 10 gebruikers kiest ervoor om hun opmerking te bewerken.

Voortaan kunnen tijdens livestreams reacties worden gedempt of mogelijk kwetsende opmerkingen beperken met een filter.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond