Deel dit artikel
-

TikTokkers lanceren eigen management na conflict

De grootste TikTokkers van Nederland zijn vertrokken bij hun management en lanceren samen met TikTok expert Joey Scheufler een nieuw TikTok agentschap met met geïntegreerd management. Directe aanleiding zijn de afleveringen van het door Tim Hofman gepresenteerde programma BOOS (BNNVARA) en een daaropvolgende rechtszaak.

In de uitzendingen van 17 en 24 september worden de eigenaren van Creator Network beschuldigd van het stiekem achterhouden van vergoedingen voor TikTok influencers. De managers zouden de afgelopen maanden ruim 3 ton achterover hebben gedrukt via een constructie met twee bedrijven.

Creator Network is een bedrijf van Dennis Weber en Jacobus Wilhelmus Martinus ‘Eugene’ Jans. BOOS kreeg inzage in de gehele administratie van Creator Network. Hieruit bleek dat het bedrijf de contractuele afspraken met de – in sommige gevallen minderjarige creators – niet nakomt.

Waar de TikTokkers conform hun contract 80 procent zouden moeten krijgen voor een campagne, ontvingen zij in bepaalde gevallen slechts 30 tot 40 procent van de opbrengst. De creators bleken zelf niet van op de hoogte te zijn van de totale bedragen die er werden verdiend aan campagnes, zoals later ook door de directie werd toegegeven. Via een rechtszaak probeerden ze te voorkomen dat nog meer gegevens op straat kwamen te liggen.

Influencers Markie (6,2 miljoen volgers), Lorenzo Dinatelle (630.000 volgers), Nadir de Arabier (700.000 volgers) en Lieke Hamming (320.000 volgers) behoren tot de oprichters van The Creator Mansion.

Het nieuwe agentschap is een zelfstandig dochterbedrijf onder de Prappers Media Group met aan het roer TikTok specialist Joey Scheufler.

Oud mede-ondernemer Johan Hamstra van Creator Network zou eveneens betrokken zijn bij het nieuwe bedrijf. Hij zou volgens Creator Network de belangrijkste bron zijn geweest van de afleveringen van BOOS.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond