Deel dit artikel
-

Tim Cook (Apple): ‘Beats geeft ons een voorsprong’

‘We krijgen een muziekdienst die helemaal juist is en die ons een voorsprong geeft. De technologie is niet voldoende. Deze jongens beschikken over bijzondere talenten die niet iedere dag vindt.”

Apple CEO Tim Cook legde gisteren aan Re/code uit waarom Apple 3 miljard dollar (2,2 miljard euro) betaalt voor Beats Electronics van Dr. Dre en Jimmy Iovine. Het Amerikaanse bedrijf maakte de overname gisterenavond bekend na weken van geruchten. “Het gaat er niet om wat Beats nu is, maar wat het in de toekomst kan brengen.”

Het overnamebedrag is lager dan verwacht. Aanvankelijk werd onderhandeld over 3,2 miljard dollar. Overigens is 3 miljard nog altijd het grootste bedrag dat Apple ooit voor een bedrijf heeft neergeteld. De contacten waren er al langer. Jimmy Iovine werkte tien jaar met Apple-technici om de geluidskwaliteit van iTunes te verbeteren, zo onthulde hij.

Cook erkent dat Apple zelf een streamingdienst had kunnen opzetten. “Je kunt alles waarvan je droomt in gang zetten, maar daar gaat het niet om. Het gaat om talenten die niet aan de bomen groeien. En trouwens, we nemen voortdurend bedrijven over. Afgelopen jaar waren dat er 27.”

Volgens Cook is Apple ook geïnteresseerd in de hoofdtelefoons, die juist veel kritiek ondervinden. Toch zorgen deze producten voor omzet: Beats Electronics zet jaarlijks 1 miljard dollar om. De hoofdtelefoons zijn onder Amerikaanse tieners zeer populair.

Dr. Dre, wiens vermogen al werd geschat op 400 miljoen, krijgt een volle baan bij Apple, maar blijft in Los Angeles, waar de muziekindustrie is gevestigd. Onduidelijk is of Beats op de lange termijn als apart label blijft bestaan, of wordt geïntegreerd met iTunes. Vooralsnog blijft Beats zoals het is, vertelde Eddy Cue, hoofd software en diensten van Apple, gisteren op de Re/code conferentie. Beats Music zal in elk geval via Windows Phone en Android beschikbaar blijven. Beats heeft gisteren meteen zijn prijs verlaagd en gebruikers kunnen de muziekdienst langer gratis uitproberen.

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Overpriced + Overpriced = Goede combi 😛

Kees

Passen inderdaad bij elkaar. Aardige kwaliteit + status + status = overgewaardeerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond