Deel dit artikel
-

Tim Cook (Apple): ‘Zeker wel interesse in overname grote bedrijven’

CEO Tim Cook sluit niet uit dat Apple nog grote bedrijven gaat overnemen, maar de nadruk ligt op het verwerven van intellectueel eigendom en talent, iets dat Apple ook vindt in kleinere bedrijven en startups. Dat vertelde Cook gisteren in een toelichting op de kwartaalcijfers.

Meerdere marktanalisten hebben gesuggereerd dat Apple het fitnessbedrijf Peloton zou moeten overnemen, wat Apple zou kunnen helpen bij de ontwikkeling van de Apple Watch en Apple Fitness+.

Weer andere analisten vinden dat Apple Netflix had moeten kopen in plaats van helemaal opnieuw aan Apple TV + te werken.

Apple kondigde gisteren een recordkwartaal aan van 97 miljard dollar. Mede geholpen door het verlichten van problemen in de toeleveringsketen. Die leveringsproblemen zijn nog niet helemaal voorbij, want Apple verwacht een impact op de toeleveringsketen van 4- tot 8 miljard dollar in het huidige kwartaal.

Vooral de iPad werd gehinderd door ‘zeer aanzienlijke leveringsbeperkingen’. Maandenlang waren iPads moeilijk online en in winkels te vinden, waarbij gebruikers soms twee maanden moesten wachten.

Cook zegt dat veel nieuwe iPhone gebruikers zogenoemde switchers zijn, mensen die eerder een Android-telefoon hadden, maar besluiten een iPhone te kopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond