Deel dit artikel
-

Tim Cook: ‘Augmented reality wordt volgende grote trend’

Topman Tim Cook maakt er geen geheim van van wat voor hem dé nieuwe, grote, volgende technologie wordt: augmented reality.

Gisteren nog gebruikte hij in Ierland een podium om zijn nadrukkelijke voorkeur voor die technologie ter sprake te brengen. Augmented reality (AR) volgens hem overal aanwezig zijn, zoals we nu overal smartphones zien, en worden gebruikt als digitale verrijking of toevoeging van de fysieke realiteit om ons heen.

Over de vorm van AR en welke rol hij voor Apple in de toekomst ziet weggelegd, hield hij zijn mond. Dát Apple hardware zal bouwen die op deze materie aansluit, lijkt bijna niet de vraag. Immers, op softwareniveau is het sinds 2017 al actief als techleverancier. Schermen van telefoons worden gebruikt om extra (digitale) informatie op de fysieke wereld te plakken. Android heeft vergelijkbare technologie.

Al langer klinken er via leveranciers en partners signalen dat Apple AR-hardware bouwt. Dat zou volgens deze geruchtenmachine ergens in 2021 of 2022 op de markt komen. Maar bij dit soort nieuwe productlijnen is de routekaart nooit in beton gegoten.

Nog wat concreter: een nieuw toegewezen patent laat zien dat Apple een methode heeft bedacht om objecten in de virtuele wereld aan te raken en ermee te interageren.

Cook praat al jaren over zijn bevlieging voor AR, zo laat die bericht van persbureau Bloomberg uit maart 2017 ook zien:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: The White House (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond