Deel dit artikel
-

Tim Cook: later dit jaar meer informatie over Apple en AI

Apple gaat later dit jaar, vermoedelijk op de ontwikkelaarsconferentie in juni, zijn plannen met betrekking tot AI toelichten. Begin februari liet Cook al weten dat het bedrijf ‘enorme hoeveelheden tijd en moeite’ steekt in nieuwe AI-toepassingen.

Cook deed de toezegging tijdens een bijeenkomst van aandeelhouders. Diezelfde aandeelhouders die er kennelijk voor gezorgd hebben dat Apple de ontwikkeling van zijn elektrische auto heeft gestopt en dat werknemers van dat project worden overgeplaatst naar de AI-afdeling.

Apple heeft een achterstand op het gebeid van generatieve AI-toepassingen, maar Cook ziet ‘een ongelooflijk doorbraakpotentieel voor generatieve AI’.

Elke Mac die wordt aangedreven door Apple silicium is een buitengewoon capabele AI-machine. In feite is er vandaag geen betere computer voor AI op de markt, aldus Cook.

Mogelijk is al heel wat AI technologie ontwikkeld in de tien jaar dat Apple werkte aan zijn auto.

Volgens Bloomberg heeft de directie van Apple vorige week de stekker uit het project getrokken. Een maand geleden meldde Bloomberg al dat Apple de plannen had aangepast.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond