Deel dit artikel
-

Time sluit deal met Apple voor gratis toegang iPad-uitgave printabonnees

Lezers met een abonnement op de papieren uitgaven van Time, krijgen gratis toegang tot de digitale versie hiervan in iTunes. Hiervoor heeft de Amerikaanse uitgever een deal gesloten met Apple.

Apple krijgt 30 procent van de opbrengsten van abonnementen die via de App Store worden afgesloten, evenals het geval is bij de opbrengsten van losse nummers. Hierdoor is het niet mogelijk om bestaande abonnees van een papieren uitgave bijkomend gratis toegang te geven tot de iPad-versie.

De deal die Time sloot met Apple, maakt het mogelijk om bestaande abonnees wel een gebundeld pakket aan te bieden waarbij men naast de papieren versie, ook gratis toegang krijgt tot de iPad-uitgave. Het gaat in deze deal om de uitgaven Sports Illustrated, Time en Fortune, zo meldt de Wall Street Journal. Of deze regel ook geldt voor andere uitgevers, is niet bekend.

Het beleid van Apple kan al langer rekenen op kritiek van uitgevers. Vooral de spaarzame manier waarop Apple klantdata, voor uitgevers een belangrijke bron om extra inkomsten aan te boren, spaarzaam deelt.

Dankzij de deal is het voor Time nu bijvoorbeeld mogelijk om na te gaan welke papieren abonnees ook de digitale versie doorbladeren.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Hans

Een wat verwarrend artikel. Eerst kan de bestaande ‘papieren’ abonnee geen gratis iPad versie krijgen en daarna wel allemaal. Betekent dat dan dat 30% van de hele Time abonnee-omzet nu naar Apple gaat? Of alleen over de nieuw afgesloten abos via de iTunes-store? Als dat laatste het geval is, hoe regelen ze het dan dat voor bestaande abonnees niet 30% wordt afgedragen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond