Deel dit artikel
-

Tiscali: film Cool ook te zien op internet

Tiscali gaat de film Cool van Theo van Gogh ook op internet zetten. De film is over enkele weken bij te zien. Naast nauwe betrokkenheid bij de promotie van een aantal films in de afgelopen jaren, heeft Tiscali deze zomer een stap gezet door 06/05, de film over de moord op Pim Fortuyn en ook geregisseerd door Theo van Gogh, te financieren. 06/05 gaat eind dit jaar als eerste film in Europa in première op internet.

“Tiscali biedt hiermee een groter publiek de kans om de film Cool! te bekijken. De betrokkenheid bij film valt binnen het brede kader aan breedbanddiensten dat Tiscali op Europees niveau ontwikkelt als ‘’full-service provider’’. Naast internettoegang en internetdiensten beschikken abonnees vanaf begin 2005 over een totaalpakket aan entertainmentdiensten zoals filmcontent, video-on-demand, muziek, games en telefonie via internet,” aldus Patricia Spuijbroek, boardmember Tiscali Benelux en Denemarken.

Om de film Cool is het nodige te doen geweest. Financier van de film, de zorginstelling de Hoenderloo Groep onlangs een klacht in bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) tegen bioscoopketen Pathé. Volgens de instelling zou Pathé misbruik maken van zijn machtspositie door de film niet te willen vertonen.

De film Cool van Theo van Gogh is gericht op jongeren. de film ging in première. Pathé, volgens de Hoenderloo Groep goed voor een marktaandeel van 35 procent, weigerde de film echter te draaien omdat deze niet zou voldoen aan de kwaliteitsnormen.

De Hoenderloo Groep wil met de film aan zoveel mogelijk consumenten laten zien dat het de moeite waard is om in de jeugdzorg te investeren. Tevens wil de instelling laten zien dat probleemjongeren over veel talenten beschikken. De beoogde doelstellingen zijn in de grote steden nauwelijks te bereiken, omdat Pathé de film weigerde de film te vertonen, aldus de Hoenderloo Groep. Via internet hoopt de groep nu waarschijnlijk op een herkansing.

Tiscali is druk bezig met het distribueren van films via internet. Onlangs sloot het ook al een overeenkomst met CinemaNow. Dat is een bedrijf dat films via internet gaat distribueren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond