Deel dit artikel
-

Tiscali neemt BabyXL over

Tiscali heeft voor een onbekend bedrag internetaanbieder BabyXL overgenomen. Deze laatste partij is afgelopen dinsdag na een periode van surséance failliet verklaard. Volgens directeur Frank van der Heijden verandert er voor de klanten van BabyXL voorlopig niets. "Ons bedrijfsmodel wordt doorgezet, alleen nu onder een andere vlag." De contracten van BabyXl met zijn klanten worden door Tiscali onveranderd overgenomen.

BabyXL vroeg volgens Van der Heijden al op 8 februari uitstel van betaling aan. "Niet omdat de schulden hoog waren opgelopen", bezweert hij. "Wij hebben vaste netwerkkosten die elke maand weer terugkeren. Je kunt op een gegeven moment doorgaan tot het einde, maar wij besloten dat niet te doen."

Wel vroeg BabyXL uitstel aan omdat het bedrijf nog in onderhandeling was met een mogelijke overnamekandidaat. BabyXL is al sinds september al op zoek naar een strategische partner, zegt Van der Heijden. Hij heeft gesprekken gevoerd met "vrijwel alle internationale partijen", waaronder France Telecom, AOL, Telecom Italia en Deutsche Telecom. "Tiscali was het meest voortvarend", aldus Van der Heijden. "Het is een partij die er financieel relatief het beste voorstaat. Ze zijn op een haar na EBITDA-positief."

BabyXL is in 2000 opgericht met een kapitaalinjectie van 30 miljoen euro van ondermeer ABN Amro, NeSBIC en Crescendo. In maart 2001 zou een tweede investeringsronde volgen, maar deze werd uitgesteld. BabyXL was op dat moment al "kostenefficiënt", zodat een vroege injectie nog niet nodig was, aldus Van der Heijden. Naarmate het financiële klimaat verslechterde, verdween het aanbod van verdere financiering helemaal uit het zicht. "Rond 11 september besloten we daarom dat een strategische partner meer voor de hand lag dan financiële partners", zegt Van der Heijden.

Deel dit bericht

4 Reacties

Bas

je vraagt uitstel van betaling aan, maar niet omdat je schulden te hoog zijn? Dus je kan wel betalen, maar daar hebben we even geen zin in en dat vind de rechtbank goed. Vreemd.

Teun van Essem

Ik begin bijna te denken dat er een nieuw soort mafia in Nederland actief is. Diegenen die werken van mijn hand vaker lezen, weten dat ik niet tegen doorgaan na een bankruptcy ben. Maar zoals het nu lijkt te gaan gebeuren bij Tornado, wat nu duidelijk is gebeurd bij BabyXL, wat bij Yournews is gebeurd enzovoort dwingt mij toch een nuance aan te brengen.Doorgaan is OK, mits de crediteuren het MINST geraakt worden en hun belangen inderdaad hebben meegewogen. Dat lijkt hier niet gebeurd te zijn. Tornado kan door als de crediteuren uitstappen; BabyXL zal wel wat uitdelen. Maar waarom gebeurt dit niet in sursceance als iedereen toch op schuld kwijtschelding aanstuurt? Is de wetgeving verkeerd of kijken we hier naar een nieuw soort verlakkerij?Nogmaals: laten we het curatorschap weghalen bij de advokaten en het laten doen door mensen die weten hoe ze een bedrijf moeten runnen; in de diverse boedels blijft genoeg over om ook goede bestuurders te belonen voor het curatorschap en ik denk dat alle partijen daar meer aan hebben.Trouwens, gezien alle ADSL aanbieders, zou het voor de markt beter zijn als BabyXL gewoon was verdwenen; kunnen de anderen misschien wat meer verdienen en voorkomen dat ze zelf omvallen. Wie is de volgende? NovaXcess met 30 nieuwe sales?

Jan Sellis

weer een typisch vb van ' laat de schuldeisers maar barsten' ech zielig. begint normaal te worden……echt zielig…

Nakata

Best wel raar nu. Voorheen biedt BabyXL via Demon DSL diensten en nu kunnen zeggen dat Tiscali via Demon DSL diensten aanbiedt. Het wordt echt een pot nat in de internet markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond