Deel dit artikel
-

Advertentieomzet TMG lager dan verwacht, uitgever doet bod op NRC

Telegraaf Media Groep heeft ook in het afgelopen halfjaar te maken gehad met uitdagende omstandigheden als gevolg van aanhoudende druk op advertentie- en oplage-inkomsten. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

De advertentie-inkomsten daalden in het eerste halfjaar 2014 met 12 miljoen naar 87,4 miljoen euro. Vooral bij de landelijke media was de daling sterk met 26,5 procent. De advertentieomzet van Sky Radio Group daalde voornamelijk als gevolg van lagere luistercijfers bij Radio Veronica. Het station wordt op dit moment gerestyled.

EBITDA daalde van 26,8 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2013 naar 21,1 miljoen in de eerste helft van 2014. De omzet daalde ook: van 268,0 miljoen in het eerste halfjaar 2013 naar 253,5 miljoen in dezelfde periode van 2014. De uitrol van de kostenreductieprogramma’s liggen echter op schema.

De resultaten werden ook beïnvloed door de van verkoop van het belang in ProSiebenSat.1 Media AG (in september 2013) en een negatief resultaat op verkoop van deelnemingen in Zoomin.TV Nederland en Ticketsplus. Het verlies bedroeg 4,6 miljoen euro.

De oplage-inkomsten daalden over het eerste halfjaar 2014 met 5 miljoen naar 133,6 miljoe euro. Zowel bij de landelijke als regionale en lokale media was sprake van minder printabonnementen.

Bij de lokale en regionale activiteiten van TMG, waar de integratie van de regionale dagbladen, huis-aan-huisbladen en de hyperlokale sites van Dichtbij.nl in de eerste helft van 2014 werd afgerond, is net als bij de landelijk media sprake van groei van de digitale abonnementen.

Het FD meldde vanochtend dat TMG de belangrijkste gegadigde is om het krantenbedrijf NRC Media over te nemen. TMG zou een bod van 90 miljoen euro hebben uitgebracht, maar Egeria, de investeringsmaatschappij die sinds 2010 NRC Media in handen heeft, zou dat hebben geweigerd. Om de koop te financieren zou TMG puzzelbedrijf Keesing in de etalage willen zetten. Dat onderdeel rendeert nog steeds goed.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond