Deel dit artikel
-

T-Mobile eerste Nederlandse telecomaanbieder met eSIM

T-Mobile maakt vanaf vandaag eSIM beschikbaar voor haar klanten. eSIM staat voor embedded sim, een elektronisch ingebouwde simkaart die in steeds meer verschillende apparaten zoals smartphones en tablets wordt ingebouwd.

De eSIM komt vooral van pas bij het gebruik van ‘dual sim’. Daarbij gebruik je verschillende abonnementen op één toestel, zonder te wisselen van simkaart. Deze ‘dual sim’ functionaliteit was tot voor kort echter alleen mogelijk op mobiele telefoons waarin twee losse simkaarten naast elkaar geplaatst worden.

Met e-sim is dit niet langer nodig, al heb je er wel een geschikt toestel voor nodig. T-Mobile noemt Apple iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max.

De eSIM maakt fysieke simkaarten ook overbodig. De gegevensbestanden van de provider worden met een eSIM-profiel door het scannen van een QR code gedownload op de eSIM.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arnold Overhaart - NED fm

Het klinkt wel aardig maar mijn ervaring in de USA is een negatieve, daar zijn ze juist de laatste jaren overgestapt naar de SIM card en geen “flash” software meer. Het aanpassen van een telefoon naar een andere provider is niet zo makkelijk en daar is het feitelijk om te doen – je kunt je telefoon wel flashen naar een andere provider maar dat gaat meestal niet zonder problemen – Nu kan T-mobile wel net doen of ze iets nieuws hebben en het een esim noemen, het is gewoon een kloon van wat ze al jaren in de US gebruiken en er juist van af stappen – Dus ik zeg NIET DOEN, geeft alleen maar problemen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond