Deel dit artikel
-

T-Mobile: kosten vast internet blijven te hoog voor consument

T-Mobile vindt het ‘teleurstellend’ dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) niet met een eigen ontwerp marktanalysebesluit voor regulatie van de vaste telecommarkt komt, maar meegaat in een commercieel voorstel van KPN, de dominante marktpartij. Hierdoor blijft snel vast internet thuis of op kantoor zeker 25 procent te duur in Nederland en wordt innovatie niet gestimuleerd.

De ACM concludeert, net als eerdere rapporten van de Europese Unie en onderzoek van de Consumentenbond, dat de tarieven voor vast internet thuis in Nederland tot de hoogste in de Europese Unie behoren. Met als reden het ontbreken van regulering.

Het huidige concept toezeggingsbesluit van de ACM maakt hier volgens T-Mobile geen einde aan, terwijl het wel de markt voor acht jaar op slot zet. T-Mobile vindt dat het belang van de consument met dit toezeggingsbesluit onvoldoende wordt gediend.

ACM kiest ervoor het marktanalysebesluit waarop heel lang is gestudeerd op de plank te houden en stemt in plaats daarvan in met een commercieel voorstel van KPN, de dominante wholesale aanbieder voor toegang tot glasvezel, maar ook koper.

T-Mobile maakt zich dan ook grote zorgen naar aanleiding van deze onverwachte manoeuvre van ACM. Directeur Pieter de Klein: ‘Ogenschijnlijk lijkt dit een mooi verhaal, maar providers die gebruik maken van het netwerk van KPN zullen zich straks net zo voelen als consumenten die verleid worden door advertenties met een lage prijs voor een vakantievlucht, maar er bij het afrekenen achter komen dat ze extra moeten betalen voor een koffer, beenruimte, handbagage of een kop koffie tijdens de vlucht.’

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Simpel aan te pakken T-mobile: ga jullie dochtermerk Tele2 actief promoten als alternatief voor vast. Gebruik het al jaren naar volle tevredenheid in die hoedanigheid. Gooi bijvoorbeeld de 8GB cap eraf en maak reclame dat jullie het prima vinden als iemand een oude mobiel als thuisrouter gebruikt.

peter

T-Mobile is aan het huilen want het maakt gebruik van het glasvezelnetwerk van KPN voor een groot gedeelte. maw: ze kunnen zelf nauwelijks met de prijs zakken. Dan moeten ze zelf maar meer vaart zetten achter het bouwen van hun eigen netwerk, maarja, dat kost geld en dat heeft t-mobile in Nederland niet. en als ze het wel hadden, hadden ze het ook net zo duur moeten maken als KPN om hun investeringen zsm terug te verdienen.

Verder ben ik het wel eens met T-Mobile: vast internet is in nederland schrikbarend duur. De snelheden lopen alleen maar op, en vaak heb je die snelheden helemaal niet nodig, maar je moet elk jaar weer meer betalen.

bert

@peter,
T-mobile doet dat toch wel, en het heeft ook effect. In Eindhoven kunnen ze scherpe tarieven aanbieden, omdat ze nu een aantal wijken hebben uitgerold en verder zijn gegaan waar Reggefiber is gestopt (nu KPN). Blijkbaar versterkt dat de onderhandelingspositie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond