Deel dit artikel
-

T-Mobile legt glasvezel aan voor 28.000 huishoudens in Haarlem

T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber gaan internet via glasvezel aanbieden aan circa 28.000 huishoudens in Haarlem. Het startsein voor de aanleg in het zuidoostelijke deel van Haarlem werd maandag gegeven door Michel Rog, wethouder van Financiën, Sport en Openbare ruimte, Johan van den Branden, directeur Network Design T-Mobile, en Michael Griffioen, CEO van Open Dutch Fiber.

Begin september starten beide bedrijven met de aanleg. Daarna wil Open Dutch Fiber ook andere wijken in Haarlem aansluiten. Dit netwerk is eind 2022 klaar.

T-Mobile gaat de huishoudens in Haarlem toegang bieden met snelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps) voor ‘een aantrekkelijke prijs’.

De aanleg van glasvezel in Haarlem past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om in de komende vijf jaar samen minstens 1 miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel.

Eerder deze maand kondigden beide bedrijven al de aanleg van een glasvezelnetwerk in Zoetermeer aan. Open Dutch Fiber en T-Mobile kiezen voor de aanleg van hun netwerk juist voor de dichtbevolkte gebieden waar nu nog nauwelijks glasvezel ligt.

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders gebruik maken van het glasvezelnetwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond